Zmiany w Kolejorzu
1) Najważniejsza zmiana i znana już kilka dni przed oficjalną prezentacją ze strony klubu. Zmiana trenera. Odchodzi Franek Smuda, który [nie oszukujmy się] coś w Lecha włożył. Teraz czas na Jacka Zielińskiego. Zobaczymy jak odnajdzie się w roli trenera. Każdy oczekuje sukcesów a sam Zieliński też wie o co walczy.
2) Juskowiak w sztabie szkoleniowym Lecha Poznań.
I tym sposobem w TVP Szpak i Iwański stracili swojego swojego kompana.Jusko pisze: Jestem niezwykle szczęśliwy, że po 17 latach znów jestem w Lechu Poznań i postaram się zrobić wszystko, aby moje doświadczenie przyczyniło się do jeszcze lepszych wyników tego zespołu. Swoją rolę widzę szczególnie we współpracy z zawodnikami ofensywnymi. Chciałbym ich tak przygotować, by każdy z nich mógł wejść z ławki i odmienić losy meczu.
3) BetClic sponsorem strategicznym poznańskiego klubu.
Lipczynski pisze:Mogę powiedzieć, że to jedna z najlepszych umów sponsorskich w historii polskiej piłki nożnej. Jej zapisy dają też dodatkową motywację do pracy, bo w przypadku sukcesów sportowych gwarantuje nam atrakcyjny system premiowania. Wiele atrakcji BetClic przygotuje również dla kibiców Kolejorza. Będą specjalne ofert y zakładów i konkursy

BetClic ma wykładać 3 mln zł rocznie. Warka, która podpisała również nową umowę z Lechem dawała 2 mln zł rocznie.
Przyszłość w Kolejorzu
1) Dawid Nowak pewnie do Poznania nie trafi. Piłkarz, którego dyspozycja fizyczna cały czas stoi pod wielkim znakiem zapytania [ciągłe kontuzje] ma zbyt duże znaczenie a pieniądze za transfer są duże.
2) Kasprzik, Stachowiak, Gikiewicz - to lista bramkarzy, którymi jest zainteresowany Lech.
Z klubu napewno odchodzi Kotorowski, z którym nie zostanie przedłużona umowa. Turina może odejdzie ale to nic pewnego.
3) Plany.
Znany jest już wstępny plan przygotowań zespołu Lecha Poznań do następnego sezonu. Pierwszy raz na Bułgarskiej lechici spotkają się 23 czerwca. Przez tydzień zawodnicy będą trenować w Poznaniu, a 27 czerwca rozegrają sparing z ukraińskim zespołem Tawria Symferopol.
Zielinski pisze:Na pierwsze krótkie zgrupowanie pojedziemy do Wronek. W tym czasie zagramy dwa sparingi z GKS Bełchatów i Legią Warszawa. Od 7 do 17 lipca przebywać będziemy na zgrupowaniu w Austrii. Jesteśmy w trakcie dogrywania szczegółów, ale chcemy tam rozegrać sparingi z mocnymi rywalami