Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: Chlopaczek » 08 cze 2009, 1:10

Hmm z Balotellim jest ciekawa sytuacja. Ciekawa z tego wzgledu ze jestem niemal pewny ze czesc atakow na niego (moze nawet ich wiekszosc) tak naprawde nie ma podloza czysto rasistowskiego. Mam na mysli to ze kibole nie atakuja go wcale dlatego ze jest czarny. Wykorzystuja tylko jego kolor skory bo wiedza ze uwypuklajac jego widoczna odmiennosc (Wlosi naturalnie czarni nie sa ;) najbardziej go zrania i pewnie im sie to udaje bo nie wierze ze go to nie rusza. Prawdziwym powodem jak mozna sie domyslac jest zachowanie zawodnika na boisku (takze niektore wypowiedzi jezeli mnie pamiec nie myli). Okazywanie braku szacunku rywalom i kibicom rywali Interu daje asumpt do takich rzeczy jak omawiane tutaj. Jezeli Balotelli nie zaprzestanie zgrywac kozaka to agresja wymierzona w niego na pewno nie ustanie bo daje ku temu pretekst.
Oczywiscie takie incydenty jak ten wspomniany powinny byc potepione i zachowanie Mario ich nie usprawiedliwia. No ale kibolom niewiele trzeba skoro nawet potrafia obrazic legende wlasnego klubu za byle pierdole.

Wróć do „Włochy”