Trudno sie z tym nie zgodzic, ale nie jest to tez cala prawda. Zlatan tez niejednokrotrnie wypowiadal sie w mediach w bardzo pewny siebie sposob , a jednak nikt go nie obrzuca. Takie akcje przeciwko Mario sa podejmowane nie po raz pierwszy i skoro ich prowokowal to odpowiedzcie na pytanie, ktore Babel postawil. Te transparenty to w przerwie przygotowali? Kto tak naprawde zaczal i dlaczego? Na te pytania bardzo ciezko bedzie odpowiedziec, a pewnym jest ze rasistowskie zachowania powinny byc bezwzglednie tepione i to bez wzgledu na to czy agresorzy mieli podstawy do takiego zachowania, czy tez nie.Hmm z Balotellim jest ciekawa sytuacja. Ciekawa z tego wzgledu ze jestem niemal pewny ze czesc atakow na niego (moze nawet ich wiekszosc) tak naprawde nie ma podloza czysto rasistowskiego. Mam na mysli to ze kibole nie atakuja go wcale dlatego ze jest czarny. Wykorzystuja tylko jego kolor skory bo wiedza ze uwypuklajac jego widoczna odmiennosc (Wlosi naturalnie czarni nie sa najbardziej go zrania i pewnie im sie to udaje bo nie wierze ze go to nie rusza. Prawdziwym powodem jak mozna sie domyslac jest zachowanie zawodnika na boisku (takze niektore wypowiedzi jezeli mnie pamiec nie myli).