MŚ Kwalifikacje 2010 - Europa
Finlandia - Rosja 2 (1,75 * 2 = 3,5) pewniak
Nie uznałeś mi fieldy typu na Federera, że wygra Rolanda Garrosa po kursie 1,7 - nieregulaminowy typ? ok. rozumiem, nie mam pretensji, więc na środę proponuję pewniaka na Rosję po niezłym kursie, osobiście myślałem, że dadzą max 1,5. Mam nadzieje, że się zwróci za Federera
Reprezentacja Rosji gra solidny futbol, obecnie zajmują w tabeli drugie miejsce z dorobkiem 12 punktów, mają przewagę dwóch punktów nad reprezentacją Finlandii i stratę 4 punktów do reprezentacji Niemiec, lecz warto zauważyć, że mają rozegrany jeden mecz mniej niż reprezentacja Niemiec. Jeśli Rosja wygra w środę, zbliży się na 1 pkt do reprezentacji Niemiec. W Niemczech Rosja poległa 2-1, więc u siebie na pewno będą chcieli się zrewanżować i wygrać, a jeśli wygrają to wyprzedzą o 2 punkty reprezentację Niemiec i wyjdą na prowadzenie w grupie 4 premiujące bezpośrednim awansem do MŚ w RPA 2010, więc jest o co grać. Aby zając pierwsze miejsce muszą 1) wygrać z Finami 2) pokonać Niemców u siebie. Pierwszy krok mogą zrobić już w środę i jestem pewny, że podopiecznym geniusza Guusa Hiddinka się to uda.
Rozpatrując mecze Finów u siebie ostatnio reprezentacja Finlandii wygrała 2-1 ze słabiutkim Liechtensteinem, wcześniej wygrali 1-0 z Azerbejdżanem i zremisowali 3-3 z Niemcami. Rosja ma o wiele mocniejszą defensywę od Niemców (w ostatnich 3 meczach Rosjanie nie stracili gola), więc o stracie 3 goli nie ma mowy. Po za tym ostatnie 3 mecze pomiędzy Finlandią, a Rosją to za każdym razem przekonujące zwycięstwa Rosjan (3-0,3-1,6-0) także jak widać Finowie od dawna mieli problem ze strzelaniem goli reprezentacji Rosji, w środę będzie nie inaczej.
Ogólnie polecam również granie handi na Rosję, myślę, że powinno wejść