No jak, do licha, gdzie, z kim?!Jesteśmy faworytem, ale nie tym składem.
Uważasz, że pierwszym składem jesteśmy w stanie wygrać z mistrzem Azji? Drużyną opartą na młodych wilczkach, które zachwycały na olimpiadzie w Pekinie? (jeden z nich był nawet blisko polskiej ligi
Korea nic nikogo nie nauczyła? Mecze z Japonią? Coraz lepsze występy azjatyckich drużyn w MŚ?
My jesteśmy Polską, nie Czechami, na jeden wielki mecz nas stać, ale nic ponadto, doskonałym przykładem możliwości piłkarskich naszego kraju jest spotkanie ze Słowacją.
A skoro to są tacy amatorzy, to kto mi wyjaśni, jakim cudem ich drużyna w Pekinie się tak dobrze zaprezentowała? Tam grali piłkarze do 23 roku życia. Oni wczoraj się nie urodzili, ani nie wyszkolili.
Cały świat idzie naprzód, jedynie Polska ze swoim systemem szkolenia stoi w miejscu - czyli się cofa. 15 lat temu piłkarz o potencjale Lewandowskiego grał w Betisie Sewilla w bardzo mocnej PD, choć był przeciwieństwem profesjonalisty. Teraz transfer do Dortmundu, drużyny słabszej z gorszej ligi jest dla wzorowego sportowca, którego celem jest sukces, szczytem marzeń.
Optymistyczną prognozą na dziś jest remis, choć nie wiem, jakim składem gra Irak. Z pierwszym składem Polski moje prognozy byłyby takie same - oni się przygotowują do turnieju o światowym zasięgu, zależy im na zaprezentowaniu się, będą chcieli dziś pokazać się z jak najlepszej strony.