Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Metal » 10 cze 2009, 12:17

Z jednej strony cieszę się, że nasi tak walczą o Francka, jednak dla mnie sprawa jest dość prosta, a są w niej dwie opcje. Tak jak mówił Cesarz trzeba przedstawić Franckowi nowy kontrakt - zaakceptuje to będzie ok, wtedy dokupić jakiegoś rozgrywającego by miał z kim grać, a Tymo będzie ubezpieczał tyły. Jednak jeżeli nie przedłuży umowy trzeba go sprzedać, czy tam wymienić na tego Robbena i Sneijdera. Nie widzę innej opcji w tej sprawie.

Lepiej będzie jak Bawarczycy postawią sprawę Francka jasno (czyli tak jak widzi to Beckenbauer), lepiej już dostać za niego dwóch świetnych graczy, niż za dwa lata obudzić się z ręką w nocniku, bo wtedy nie będzie ani kasy, ani wielkich graczy od Realu, a także samego Ribery'ego.

Co do transferów to na razie nie można być zadowolonym - w sumie dokonaliśmy na razie dwa wzmocnienia - Tymoschuk oraz Gomez. Tamta piątka to dla mnie tylko i wyłącznie uzupełnienie składu. Mam nadzieję, że Uli nie zapomniał iż mówił jeszcze miesiąc temu iż liczy się jakość, a nie ilość. Osobiście liczę na bramkarza - Neuer może być, ale góra za 10 mln. W sumie to dziwna sprawa, że na prawego obrońcę wysokiego formatu nie mamy 17 mln, a na bramkarza gorszego od Frey'a (za którego Fiora woła 10 mln) mamy aż 20 mln :roll:. Wzmocnić trzeba jeszcze wspomnianą prawą stronę, Lahma tam widzę, ale wtedy jest dziura na lewej, bo Ci dwaj nowi piłkarze jakoś mi się nie widzą na walkę w LM. Do tego niezbędny będzie rozgrywający, w innym przypadku nasza gra ofensywna nadal będzie wyglądała dość koślawo. Przydał by się jeszcze prawoskrzydłowy, ale osobiście nadal pokładam nadzieje w Sosie.

Czyli cóż liczę, że coś jeszcze się wydarzy bo na razie zbytnio składu nie wzmocniliśmy. Mam taką nadzieję, że Hoeness działa po cichu, bo jak wiadomo on tak lubi, jak z Riberym czy Tonim ;)

Wróć do „Niemcy”