Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 10 cze 2009, 13:10

Metal pisze:Nie widzę innej opcji w tej sprawie.
Mnie się wydaje, że jest - Franck zostaje, ale bez przedłużenia kontraktu. Za pół roku heca transferowa zaczyna się znów i wtedy albo za rok go sprzedajemy (pewnie za góra 30 baniek), albo w 2011 r. odchodzi za darmo, kasując kupę szmalu do ręki. B. prawdopodobny wariant.
Metal pisze:niż za dwa lata obudzić się z ręką w nocniku, bo wtedy nie będzie ani kasy, ani wielkich graczy od Realu, a także samego Ribery'ego.
Ale przez te 2 lata można chyba coś zrobić? Np. sprowadzić kogoś w miarę taniego i zobaczyć czy się sprawdzi (jeszcze u boku Francka). A może Kroos, już teraz pod Heynckesem, pokaże w końcu swój ponoć spory talent i to on nam zastąpi Francka :wink:
Metal pisze:Co do transferów to na razie nie można być zadowolonym - w sumie dokonaliśmy na razie dwa wzmocnienia - Tymoschuk oraz Gomez.
Z tego Pranjicia mogą być ludzie. Osobiście bardziej w niego wierzę niż w to, że jeszcze będziemy mieli pożytek ze Schweinsteigera. Na razie te transfery aż tak źle nie wyglądają - mamy świetne wzmocnienie w DM (Tymo), prawdopodobną wymianę pokoleń w ataku (Gomez za Toniego), dobre uzupełnienie w ataku (Olicia, który będzie gryzł trawę w przeciwieństwie do Podolskiego, ktory jedynie potrafił narzekać do "Bildu"), plus dobrego rezerwowego dla Lahma (Braafheid zamiast - oby! - Lella, który z Monachium powinien wylecieć). No i ten Pranjic, który chyba trafił do nas jako następca Ze - może na lewej stronie grać wszędzie, jest dość bramkostrzelny, ponoć nieźle strzela karne (ilu jest u nas w tej chwili takich specjalistów??).
Metal pisze: Wzmocnić trzeba jeszcze wspomnianą prawą stronę
No i w tym tkwi szkopuł. Jak już wspomniałem, ja na razie oceniam nasze transfery pozytywnie, jest tylko w tym wszystko jedno zasadnicze ALE - mam nadzieję, że to nie jest ich koniec :!: Przede wszystkim liczę na to, że Braafheid przychodzi jako zmiennik Lahma ew. środkowej obrony (co pozwoli nam spokojnie wypożyczyć Breno, co jest już mniej lub bardziej przesądzone), Lahm zostaje na lewej, a na prawą obronę przychodzi jakiś niezły gracz. W tym momencie mógłbym nawet podarować sobie prawego pomocnika, jeśli faktycznie van Gaal chce grać płaską trójką pomocników i Riberym z przodu. Jeśli preferowałby czwórkę pomocników w linii, no to chyba jednak trzeba byłoby pomyśleć o graczu takim jak Hleb. Z drugiej strony, w pomocy jest w tej chwili nadmiar graczy (jeśli liczymy Pranjicia jako pomocnika, to mamy 10 - Tymo, van Bommel, Ottl, Hamit, Bastian, Franck, Sosa, Baumjohann, Pranjic i Borowski), więc najpierw musiałby ktoś odejść, zeby jeszcze miał przyjść prawy czy ofensywny pomocnik.

Co do bramkarza - obawiam się, ze kwestia jest przesądzona. Albo przyjdzie Neuer za tą wspomnianą grubą kasę (zbyt grubą, zgadzam się), albo zostanie nam duecik Butt-Rensing i do tematu wrócimy za rok. Przy czym druga opcja jest w tej chwili bardziej prawdopodobna.

Wróć do „Niemcy”