Żadnych wielkich transferów nie będzie, bo nie ma kasy na to. Mamy kryzys i władze Atletico nie chcą przesadzić i bardzo dobrze. Główne zadanie to utrzymanie najważniejszych zawodników w składzie, czyli przede wszystkim Forlana i Aguero, a dodatkowo Maxiego czy Simao. Wydaje mi się że cała czwórka zostanie na VC. Oczywiście brak kasy nie oznacza brak transferów, bo takowe na bank będą, ale wielkie nazwiska nie przyjdą.Bienias pisze:Asteniu a jak Atletico?
Na 99% odchodzi z klubu Leo Franco oraz Gregory Coupet. Tak więc trzeba kupić bramkarz i najprawdopodobniej będzie to Sergio Asenjo z Valladolid, choć ta sprawa ciągnie się dość długo. Oba kluby są w stałym kontakcie i nie zaprzeczają tego, jednak nie mogą dość do porozumienia.
Z klubu najprawdopodobniej odejdą : Leo Franco, Gergory Coupet, Mariano Pernia, Luis Garcia, Jose Reyes. Dodatkowo odejść mogą Pablo Ibanez, Cleber Santana, Diego Costa, Juan Valera i niestety Jose Manuel Jurado (mam nadzieje że go nie sprzedadzą).
Na wypożyczenie mogą odejść : Miguel de las Cuevas i Ignacio Camacho.
Tak więc jak widać, jeżeli uda się tych zawodników sprzedać to trochę kasy się uzbiera, myślę że około 25-40 mln euro tyle że wtedy trzeba będzie kupić skrzydłowego, bo Atletico zostanie tylko z Simao, Maxim i młodziutkim Keko. Prasa co chwile podaje nowe nazwiska, jednak póki co nic pewnego. Dodatkowo jak odejdzie Cleber Santana, Jose Jurado oraz Ignacio Camacho to Atletico zostanie w środku tylko z Assuncao oraz Raulem Garcią.
Obecnie najbliżej przejścia do Atletico jest : Sergio Asenjo oraz Juanito (koniec kontraktu z Betisem).