Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 11 cze 2009, 21:51

Doniesień z Brazylii natomiast nigdy nie biorę na poważnie.
Ja zazwyczaj też nie. Ale dziwnie ufam Leonardo w tej sprawie, jego pomysły na transfery, na których mu naprawdę zależało, jakoś się dziwnie sprawdzały.
Owszem w odróżnieniu od ofensywnej pomocy tam wygląda lepiej, ale mimo wszystko nie widze sensu utrzymywania go w klubie jako waznego zawodnika w kolejnych sezonach.
Nie mówię o nim jako o ważnym zawodniku. Znasz pewnie moje podejście do niego. Jednak w razie transferu ofensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia jestem przekonany, że Seedorf-rezerwowy w Milanie się przyda.
Mam nadzieję, że teraz skończyła się jego taryfa ulgowa za Carlo i nie będzie miał miejsca na boisku za nazwisko.
A tycch młodych bym wypożyczył, jak się to robi z głową to przykład takiego Marchisio czy Giovinco pokazuje że daje to wielkie korzyści
THIS IS MILAN!
Czyli my nie wypożyczamy, tylko oddajemy na współwłaścicielstwo, a później płacimy kilka milionów ponad wartość piłkarza.
W zasadzie zawsze bylo 4 wybitnych defensorów i jakoś nikomu nie przeszkadzało w osiągnieciu wielkości to że obok gra Baresi, Costacurta czy Maldini...
Moim zdaniem jesteś do niego uprzedzony. Oglądam Kaladze od kilku ładnych lat i poza jego wybrykami w sezonie ostatnim, gdzie był kontuzjowany i czasem wystawiany na siłę, jestem przekonany, że będzie grał dobrze od nowego sezonu, jeśli będzie zdrowy. Wysoko go cenię, w przeciwieństwie do Ciebie najwyraźniej. :)
Dla mnie to 33-letni obrońca z 2 beznadziejnymi sezonami na koncie
Czyli jako rezerwowy dla Zambrotty jak znalazł.
Milan teraz nie ma nazbyt komfortowej sytuacji. Jesteśmy pod murem i potrzebujemy na wczoraj ściągnąć kilku piłkarzy. W tej sytuacji nawet odroczenie roczne wyroku - zakupu piłkarza - na prawą obronę jest bardzo cenne. Na razie w Milanie trzeba się skupić na ofensywnym pomocniku, napastniku, lewym i środkowym obrońcy, a może nawet bramkarzu - dla Didy i Kalaca to ostatni sezon w Milanie. (Storari na ławkę!) Na prawej obronie Oddo z Zambrottą są niezłą opcją.
O ile zarząd nie wpadnie na "genialną" myśl, że nie potrzebujemy na bokach wzmocnień i w razie kiepskiej dyspozycji Czecha na prawej gra Oddo, na lewej Zambrotta... Ich stać na taki "błysk".
O liczbę transferów jednak jestem dziwnie spokojny.

Mam cholerną nadzieję, że te plotki o odejściu Gattuso za Ancelottim nie są prawdziwe i Rino uda się przekonać do pozostania w Milanie.

Wróć do „Włochy”