Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 15 cze 2009, 8:29

przembal pisze:co do obsadzenia pozycji bramkarza to jestem zwolennikiem pozostania obecnej sytuacji tzn w bramce na nastepny sezon Butt na lawce Rense i poczekanie jednego sezonu z transferem na ta pozycje.
Trochę mnie dziwi to upieranie się przy Neuerze. Wietrzę w tym robotę Hoenessa :roll: Schemat może być podobny jak z Gomezem - rok temu też mocno chcieliśmy Mario, nie udało się, to go wyciągnęliśmy teraz. Tylko, że na pozycji napastnika mieliśmy wtedy Toniego po sezonie w którym zdobył mnóstwo goli i Klose. Więc róznica jest znaczna, zważywszy, że teraz mamy bramkarzy, z których tak naprawdę nie wiadomo który będzie nr 1 w nowym sezonie. No zobaczymy, może Schalke się jeszcze złamie...
przembal pisze:Snijder oznajmil ze nie wybiera sie nigdzie z Realu ale i on ma ten sam problem co van der Vaart a nawet wiekszy bo vdV nosi opaske kapitana "Oranjie" mozna sie wiec spodziewac ze ktorys z tej dwojki opusci Real i mam nadzieje za zawita w Monachium
Zważywszy, że Zidane w weekend znów wyciągnął kwestię transferu Francka, to chyba jest to prawdopodobne. Oferta to ponoć 60 mln euro + x - ciekawe tylko co oznacza ten "x" (van der Vaart, jak przypuszczam). Jakbyśmy wyciągnęli za Ribery'ego 50 baniek + Sneijdera, to byłbym b. zadowolony. Po pierwsze, skończyłaby się telenowela z Franckiem (on chyba prędzej czy później i tak trafi do Realu), po drugie mielibyśmy rozgrywającego niezłej klasy. Do tego dorzucilibyśmy jakiegoś prawego obrońcę (Bosingwa??) i pomocnika (Srna - chyba nawet bardziej jest pomocnikiem niż obrońcą) i byłby zajebisty skład 8) Nawet bez bramkarza.
przembal pisze:ale jest napewno lepszym pilkarzem od Lella, Oddo i Goerlitza
Od nich to lepsi są Kopplin i Contento z rezerw. Co dopiero Heitinga (czy nawet Braafheid).
olson pisze:Ja zdecydowanie nie chcę więcej Holendrów w składzie. Ktoś z dwójki van der Vaart/Sneijder może ewentualnie być, ale na tym powinno się skończyć. Nie wyobrażam sobie w Monachium powtórki z Barcelony van Gaala.
Więcej chyba nie będzie :wink: Przynajmniej na razie :mrgreen: Tak serio, to sądzę, że van Gaal nauczył się trochę na własnych błędach, poza tym, wtedy wyciągał kolesi z Ajaxu (najlepszej drużyny Europy w jego okresie), a nie z AZ Alkmaar, w sumie dość przeciętnej ekipy.
olson pisze:Jeżeli chodzi o skompletowanie linii obrony, moim marzeniem, po wykluczeniu przez Hoenessa możliwości sprowadzenia Rafinhi, jest Schaefer z Wolfsburga.
Po transferach Braafheida i Pranjicia (zakładam, że dojdzie do skutku, mimo ostatnich gróźb Ulliego pod adresem Hereenveen), żaden kolejny lewy obrońca nie przyjdzie. Naprawdę prędzej zrealizujemy transfer Bosingwy (ponoć wszystko zależy od transferu Johnsona). Zresztą Wolfsburg nikogo w tym okienku nie sprzeda, może z wyjątkiem Dzeko.

Wróć do „Niemcy”