Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Asteniu » 15 cze 2009, 18:26

Sammyy pisze:Ostatnio się pojawiło kilka 'śmiesznych" plotek o możliwym transferze Maxiego do Spurs. Osobiście jakoś nie bardzo w to wierzę, ale podobno agent Maxiego był w Londynie ostatnio.

Wiesz coś Asteniu dokładniej na ten temat ?
Problem Maxiego to obecny trener Atletico, Abel Resino który nie jest zwolennikiem talentu Argentyńczyka. Co prawda Maxi u niego grał w podstawowym składzie, ale mecze które rozegrał w pełnym wymiarze czasu można policzyć na palcach jednej ręki i było to powodem frustracji i małych problemów zawodnika (po tym jak zmieniany rzucił opaską kapitańską ze złości, później za to przepraszał).Mówiło się o tym że jeżeli Abel zostanie (a już wiadomo że zostanie) to wówczas Maxi będzie jednym z pierwszych zawodników do odstrzału. To chyba jednak się nie stanie, bowiem parę dni temu DS Atletico, Jesus Garcia Pitarch przyznał że Atletico nie ma zamiaru sprzedawać : Aguero, Forlana, Maxiego i Simao. Jednak gdyby nagle się okazało że Maxi odchodzi np. do Supers to wcale nie byłbym zdziwiony tym. Maxi niby wciąż gra dobrze, jednak w optymalnej formie prawie go nie oglądamy. Na początku tego sezonu grał bardzo dobrze, a później było co najwyżej dobrze. Zatracił on jedną ze swoich największych cech, czyli zdobywanie bramek\świetne odnajdywanie się w polu karnym. Tak więc chyba w przypadku odejścia Argentyńczyka Atletico wiele nie straci, pytanie tylko ile Tottenham jest w stanie za niego wyłożyć. 15 mln euro mogło by skłonić do sprzedaży go.

Sam zawodnik ponoć chcę do końca wypełnić swój kontrakt i następnie wrócić do Newells' Old Boys.
rati pisze:Myślę, że to tylko zwykła ściema, niech sobie wszyscy myślą, że Barca sprowadzi Diego, w rzeczywistości wszystko potoczy się inaczej.

Temat w prasie wciąż żywy, chociaż obecnie bardziej wydaje się jakby kataloński sport oraz Madrycka Marca prześcigały się w doniesieniach. Real chciał Villę, Barca Ibrahimovica i naglę zrobiło się na odwrót, podobnie z Forlanem. Ja osobiście mam nadzieje że on nie odejdzie, a już na pewno nie wyobrażam sobie aby miał odejść do Realu (co oczywiście może stać się faktem). Atletico po jego powrocie z wakacji ma mu przedstawić nowy kontrakt na mocy którego ma zarabiać 4,5 mln euro na sezon, czyli dostanie podwyżkę o 1,5 mln euro.

EDIT :

Enrique Cerezo przyznał dzisiaj że Atletico chce zatrzymać wszystkich swoich najlepszych zawodników.

Ever Banega chce zostać w Atletico, chociaż to jest bardzo, ale to bardzo mało prawdopodobne. Przyznał on również że nigdy w życiu nie zagra ponownie w Valencii. Ponoć OM się nim interesuje.

Wróć do „Hiszpania”