To kiedy Bayern chciałby przeprowadzić transfer zawodnika który miałby grać w miejsce Francuza to już ich sprawa i ja w to kompletnie nie będę wchodził, chociaż masz pewnie rację. Pamiętajmy jednak aby pozyskać takie zawodnika muszą być spełnione dwa warunki : Bayern musi sprzedać Franka i ktoś go musi kupić, więc i tak i tak najpierw nastąpiła by sprzedaż Riberego (choć pewnie trzymano by to w tajemnicy aż do momentu kupna zastępcy).Michał M pisze: Ba, to jest właśnie pytanie, kto by miał nim niby być (poza Holendrami z Realu, którzy chyba będą ostatecznie stanowić jakąś tam kartę przetargową)Poza tym, jesli już, to Bayern by musiał zdobyć takiego zawodnika przed ogłoszeniem sprzedaży Ribery'ego, inaczej ceny automatycznie poszłyby w gorę (dobry przykład - Milan - 15 mln za Cissokho, oczekiwane przez Wolfsburg 30 mln za Dzeko - wszyscy w końcu wiedzą, że Milan dostał 65 baniek za Kakę).
Co do zawodników którzy mogli by go zastąpić to przychodzi mi przede wszystkim jedno nazwisko. Co prawda będzie to się łączyło z wydaniem pewnie z 30 mln euro, ale moim zdaniem warto. Chodzi o Davida Silvę, pytanie tylko czy on sam będzie chciał przejść do Bayernu - mi się wydaje że nie.
Ja nie podchodzę do tego w ten sposób. Mogę nawet zaryzykować że Bayern nie chce sprzedać Riberyego, jednak uważam że oferta 50 mln euro będzie na tyle kusząca że go sprzedadzą.Michał M pisze:Widzisz, tylko cały czas przejawiasz błędne założenie w rodzaju "Bayern chce sprzedać Ribery'ego". Ja natomiast podchodzę do tego w rodzaju "Bayern może, ale nie musi sprzedawać Ribery'ego", które to założenie prezentuje nasz zarząd. Stąd uważam, że 50 mln euro nie przekona Bayernu. Jakbym to ja decydował, to zażądałbym 55-60 mln + Sneijdera (od Realu, który w końcu sam popsuł rynek).
Niby zawodnik warty tyle ile za niego ktoś zapłaci, mi się wydaje że nikt za nich nie da więcej. Zresztą coś były pogłoski że za VdV Real chce 8 mln euro, ale cholera wie czy to prawda.Michał M pisze:Vdv może i tak, ale Sneijder? Chyba trochę zaniżasz jego potencjalną cenę.Asteniu pisze:Wątpię aby VDV i Sneijder byli warci tyle ile piszesz. Myślę że pierwszy to na dzień dzisiejszym 10 mln euro, a drugi 15.