Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 17 cze 2009, 11:47

boskigonzo pisze:Tak wracajac do Riberego - to chyba ostatni przystanek zeby sprzedac tego grajka za jakies naprawde porzadne pieniadze. Jesli poczekacie rok - to sprzedacie go duzo taniej , wszak 2011 koniec kontraktu.
Wiem, każdy którego choć trochę interesuje Bayern to wie. Ale widzisz, to taka własnie filozofia Bayernu, którą najlepiej w ostatni poniedziałek wyraził Rummenigge - "gdybyśmy byli kupcami, to sprzedalibyśmy Ribery''ego na 100%. Tyle, że my jesteśmy klubem sportowym" (coś w tym rodzaju). Innymi słowy - nie kasa ma tu największe znaczenie :wink:
Asteniu pisze:(choć pewnie trzymano by to w tajemnicy aż do momentu kupna zastępcy).
Tak myślę i tego się spodziewam. Czyli - jeśli w ogóle w najbliższych dniach (bo sądzę, że sprawa zakończy się do końca czerwca) będzie ogłoszony transfer Francka, to za chwilę lub tuż przed będzie info o jego następcach (l. mn., bo zakładam, że będzie co najmniej dwóch).
Asteniu pisze:Chodzi o Davida Silvę, pytanie tylko czy on sam będzie chciał przejść do Bayernu - mi się wydaje że nie.
Powiedzmy sobie szczerze - który Hiszpan chciałby grać w lidze niemieckiej? No ponoć Torres coś tam bąknął, że w życiu chciałby wszystkiego posmakować, w tym kiedyś i BL (czyt. Bayernu), ale generalnie raczej nikt z tej nacji nie będzie szukał swojego szczęścia akurat w Niemczech. Także Silva oczywiście super (i pozycja się zgadza :wink: ), ale zupełnie nierealny.
Asteniu pisze: Zresztą coś były pogłoski że za VdV Real chce 8 mln euro, ale cholera wie czy to prawda.
Im bardziej będzie im zależeć na jego sprzedaży, tym pewnie będzie tańszy :wink: Ciekawe zresztą, że sam van der Vaart uparcie twierdzi, że chce zostać w Realu. Aż tyle tam zarabia? :think:

Wróć do „Niemcy”