Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: kaczy » 20 cze 2009, 1:03

Dzięki za te foty, chyba są twojej własnej roboty

Napiszę ci moje plany na Manchester.
A więc będę generalnie mieszkał w pn części miasta koło Rochdale RD, ale niewykluczone że kilka dni pomieszkam na zbiegu ul. Chorlton Rd, a Chorlton upper Rd. czyli na południu. Niewątpliwie do centrum będę miał blisko, ale wyrabiam sobie kartę komunikacji miejskiej na 7 dni. Wymienie teraz te atrakcje które odnotowałem w moim kajeciku :
cyknąć fotki Hilton Towera,
B off Bang (to coś przy sportowym miasteczku Citiziens)
Zwiedzić muzea : MOSI, Imperial war, art gallery,urbis oraz Jewish
Przejechać się diabelskim młynem Man wheel
Zwiedzanie i małe ewentualnie zakupy w okolicach, Twon hall, Exchange square, st. Peter's square, China town i canal street
seans w kinie cornerhouse
Oraz priorytety - Old traford, City of Manchester stadium toury i muzeum,
Duże wrażenie wywarła na mnie hala MEN arena(21 tys. pojemności). i przez jakiś czas planowałem pójść na koncert Kings of Leon, lub Blur (wjazd 25-40 Funta) ale przemyślałem to i wolę się nastawić bardziej na zwiedzanie. na 10 dni do dyspozycji bede mial 200 albo 250 funtów, kwatere i jedzenie bede mial zapewnione, jednak nie ma co szastać forsą.

Spory kontakt również będę miał z oddalonym ok, 50 km Liverpoolem, wprawdzie z lotniska im Johna Lennona mam podróż w obie strony, to i tak w planach mam całodniowy wypad na Merseyside. Tam oprócz zwiedzania obydwu stadionów trzeba zaliczyć muzeum Beatlesów i cyknąć fotki Penny Lane ze Stwawberry fields'em.

Bede wdzieczny za jakies cenne rady i uwagi

ps. Mam nadzieję że będzie mi dane również zakupić jakiegoś suvenira mojej ukochanej drużyny Angielskiej (Leeds United) :rotfl:

Wróć do „Anglia”