Jestem przeciwny kontraktowaniu Huntelaara i Guizy. Holender mnie nie przekonuje. Co prawda widziałem go tylko w Realu, w Ajaxie praktycznie go nie oglądałem. Nie było mi również dane widzieć go w reprezie bo na najważniejszych imprezach grzał ławę. W Holandii to i Alfonso Alves walił gola za golem, w PL spuścił Boro do Championship. Więc jego statystyki nie robią na mnie wrażenia. Niby co roku mówiło się, że wiele klubów jest nim zainteresowanych , a wciąż siedział w Ajaxie. Jeśli by go ktoś chciał to by miał. Real wziął dlatego bo przespał letni okres i po kompromitacji w pierwszej rundzie musieli zatrzeć jakoś wrażenie. W Madrycie ma niezłe staty, ale nic wielkiego nie pokazał.
Guize rzadko również widziałem. Został Królem Strzelców W Majroce, ale w Fener nic ciekawego w Europie nie pokazał. Wg. mnie United to za duży rozmiar kapelusza dla tego pana.
Gdyby za Ronaldo i Teveza przyszli Young, Ribery i Benzema, to jako zespół chyba bylibyśmy nawet nieco mocniejsi. Zespół byłby bardziej zrównoważony, byłoby więcej opcji. Źle nie byłoby również gdyby doszli Young, Valencia i Benzema. W każdym bądź razie wg. mnie potrzeba nam dwóch skrzydłowych i napastnika by nadal móc z dobrym skutkiem walczyć na wszystkich frontach.