Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1310

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: gilardino11 » 21 cze 2009, 15:56

Jeżeli tak mocno sie kłucicie to może najpierw "meliska" :wink: a później korzystamy z funkcji Ignore :roll:

Chłopaki z Juve troche sie rzucili na Milan jak sępy do padliny.Spokojnie w ostatnim sezonie tabela pokazała że jesteśmy na tym samym poziomie kontuzjami możemy sie usprawiedliwiać tylko do Interu którzy mieli więcej szcześcia z urazami bo Milan jak i Juve miało ogrom kontuzji.Z tego co widze to tak ja w drużynie Rossonerich tak też Juve traciło na pół sezonu swoich najważniejszych zawodników.

Co do transferów Rossonerich.Oczywiście dla mnie strzałem w 10 w ostatnich latach byli Pato kupiony za około 15 milionów euro oraz Flamini ściągnięty za darmo.Porównując Juve ściągneło Poulsena za "grube" miliony zawodnika o klase słabszego na moje oko od francuza.Natomiast z resztą był duży problem.Bo taki Ronnie przez pierwszą część sezonu grał bardzo dobrze ciągnął gre Milanu i to dzięki niemu utrzymywaliśmy sie w górnej połowie tabeli( jak już mówimy o pieniądzach kosztował Milan 20 milionów Euro źródło:Łysy :wink: ) tak od Stycznia grał mniej i dużo słabiej jednak licze na niego w nastepnym sezonie.Zambrotta jak dla mnie transfer na plus.Solidny obrońca bez większych wahan formy.Boriello wiadomo kontuzje i jeżeli sie wyleczy spokojnie nadaje sie na ławe.Abiatti jak dla mnie ściągnięcie go z wypożyczenia równiez bardzo dobra decyzja.To z poprzedniego okienka oczywiście wydaje mi sie że jest wiele trafionych transferów i kompletne złe jak Gila czy Oliveira jednak sprzedaż Kaki który od dwóch lat jest kompletnie bez formy do tego w tym sezonie 1/3 sezonu spedził w Milanello lecząc sie nie jest zła.Oczywiście ktoś powie to wielki mistrz może wróci do formy.Tylko że ja od dwóch lat widze ewidentnie co raz to słabszego Kake.On nie jest coraz szybszy bardziej decydujący tylko co raz wolniejszy, odpuszczający mecze, bez formy zawodnik.Już po wielu sezonach przepowiadano Rossonerim upadek.Tymczasem często wygrywali LM.Wierze że teraz łysy wie co robi ściągając 2 klasowych zawodników Milan bedzie lepszy niż mając Kake w składzie z jego problemami i cholernie dużym kontraktem który po każdym następnym sezonie by bardziej rósł i już za rok przegoniłby kontrakt Ibry :shock:

Wróć do „Włochy”