Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post autor: muszeq » 23 cze 2009, 11:36

Pierwszy CM, w którego grałem to CM 3 (1999). Piękne czasy. Wiadomo, że w miarę postępu powstały bardzo rozbudowane FMy. Jednak na tamte czasy gra była świetna. Co z niej pamiętam? Najczęściej grałem Bayernem, kupowałem Robbiego Keane, wystawiałem go na AMC, a on swoje robił (czyt. strzelał po 80 bramek na sezon). Dużo zawodników się kupowało na prawie Bosmana, nawet po to, żeby ich od razu sprzedać ;) O ile pamiętam grałem takyką 5-3-2, ze stoperem, dwoma DC, DML i DMR, dwóch MC, jeden AMC i dwóch napastników. Największe talenty? Wspomniany Robbie Keane, Kabba Samura, Haruna Babangida - to były megatalenty. Jeśli patrzeć pozycjami to pamiętam, że na bramce świetny był Manninger, na stoperze John Curtis (z Manchesteru ;) ), Tiempe Klompe na środku obrony, wspomniany Babangida na DMR, na DML o ile pamiętam grał Kieron Dyer. Największy wysp gwiazd to MC i AMC - Jose Mari, Lovenkrands, Aimar. No i w ataku wspomniany Kabba Samura, reprezentant Sierra Leona, był genialny ;)

W CMa 01/02 też sporo grałem, ale to już nie to samo co 3. W polskiej lidze pamiętam Polonię Warszawa i magiczny atak: Bąk-Bykowski. Do Wisły (bo nią najczęściej grywałem) sprowadzałem zaciąg z Białorusi: Tsigalko, Nikiforenko, Milevskiy oraz z Nigerii: Aghahowa (choć jego ciężko było wyciągnąć) i Okoronkwo. Był chyba jeszcze jeden Nigeryjczyk z Szachtara, bodajże obrońca, ale nie pamiętam. Z polskich zawodników oczywiście Harasimowicz, Świętochowski, a także Grzybowski i Drumlak.

EDIT:
A pamiętacie taką grę jak Ultimate Soccer Manager ? Ja pamiętam wersję 97/98. Kluivert w Milanie i te sprawy. Też fajna gra, choć jakby się teraz ją włączyło to wydałaby się pewnie śmieszna ;)

Wróć do „Hyde Park”