Re: Polscy kibice

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Polscy kibice

Post autor: Wilmore » 29 cze 2009, 20:55

Pytasz, gdzie wrzucasz chuliganów i NORMALNYCH kibiców do jednego worka. Moim zdaniem robisz to nazywając bandytów kibicami.
To zdanie najlepiej pokazuje, jak panujesz nad językiem polskim.
Dam sobie rękę uciąć, że wśród bandytów jest sporo osób uważających się za kibiców - i do tego zapewne często ci bandyci są bandytami nie przez swoje czyny stadionowe.
Nie zrozumiałeś zdania, doczepiłeś się do niego, a teraz starasz się ratować za wszelką cenę zupełnie chybioną interpretację. Może jak to przemyślisz, to dojdziesz do tego. Ja tego ciągnąć już nie będę.
A własne insynuacje i wsadzanie ludziom innych słów w usta niż te, które wypowiedzieli, zostaw w spokoju, dobra rada, bo wygląda to żenująco. :wink:
A na sam już koniec:
Dla mnie kibic = człowiek, który przychodzi dopingować swój klub, kibol (chuligan, bandyta) = człowiek, który przychodzi zrobić rozróbę. Nazywanie jednych drugimi jest wyraźną oznaką niedostrzegania różnicy, przynajmniej dla mnie.
A więc uważasz, że nie istnieje człowiek, który przychodzi dopingować, po czym popełnia wykroczenie/przestępstwo na stadionie?
Czarne i białe, bez odcieni szarości?
To pytanie retoryczne, odpowiedź pozostawiam Twojej refleksji, nie ma co tu o tym rozmawiać.

Tak czy owak nie dostałem tego, czego chciałem, czyli prób na siłę wytłumaczenia czynu ruchu kibolskiego, jak to miało miejsce choćby w sytuacji z Zabrza. Szkoda :(

Wróć do „Polska”