Re: Tenis

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Tenis

Post autor: fieldy » 30 cze 2009, 11:41

Nikt tu nie ogląda tenisa ? Duchu ?

Obejrzałem sobie wczoraj jeszcze pojedynek Karlovica z Verdasco. Zadziwiające jest to, jak sam serwis wystarcza do wygrania meczu. Verdasco sam nie ma złego serwisu, do tego jest lepszym tenisistą, lepiej porusza się po korcie, ma lepszą technikę i umiejętności. Ale wystarczyła na niego atomowa zagrywka Karlovica. Verdasco nawet nie pomogło odtsawianie butelki z piciem w dokładnie to samo miejsce z którego ją podniósł [wszyscy tenisiści są tacy dziwni, czy tylko Hiszpanie ? :D] Nie oglądałem do końca, ale przez większość meczu, Verdasco nawet nie miał break - pointa. Za to Karlovic chyba z 7, 8 razy posyłał proste piłki w trybuny, co dla poważnego zawodnika byłoby powodem do spalenia się ze wstydy :lol:
W kolejnej rundzie walczy z Federerem, zobaczymy co ugra.

Dinara się męczyła z Mauresmo. Zaczęła dobrze od 3:0, ale sporo błędów sprawiło, że seta przegrała. W drugim się ocknęła, a 3 zaczęła fatalnie od 0:3, ale znów w porę się ocknęła i ostatecznie w kluczowym momencie przełamała Francuzkę. Nawet zastanawiam się nad grą na Lisicki :think:

O Roddicku mi się nawet pisać nie chce. Ze słabszymi zawodnikami grał 4 sety, a tu z Berdychem tylko w pierwszym się pomęczył i wygrał w tie-breaku, później już Berdych nie radził sobie z zagrywką Amerykanina :?

Dziś Aga walczy z Venus w 1/4 finału. Kiepsko to widzę. Venus wygrywała 5 razy w ostatnich 8 latach tutaj, do tego 2 razy była w finale [gdzie przegrała z siostrą :D] Mało tego, wygrała 2 ostatnie turnieje i nawet seta nie przegrała.

Wróć do „Inne sporty”