Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Re: Niemcy - Transfery (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 03 lip 2009, 13:09

EnJoy's pisze:pamiętam jak grał w ataku z Irańczykiem/Irakijczykiem (?) bodajże nazywał się Ali Dae, pamiętasz może ;> ?
Z Alim Daeim, jasne że pamiętam :wink: Poza tym Daei to przecież też gracz Bayernu (ze słynnego sezonu 98/99). Ja to jeszcze pamiętam, jak Hertha grała w 2 BL, potem awansowała do pierwszej i ściągnęła np. Bryana Roya - pamiętacie tego Holendra? :)
EnJoy's pisze:druga sprawa to nie wydaje mi się, że w obronie nie mają doświadczonych zawodników - Mathajsen reprezentant Holandii, jest Reinhard oraz obiecujący Gravgard.
No tak, ale żaden z wymienionych typem lidera chyba raczej nie jest. Poza może Mathijsenem. A zresztą - Gravgarda chyba w końcu nie wykupili :?: A Reinhardtowi skończył się kontrakt i też nie jestem pewien czy go przedłużą (żyli) czy też odejdzie z klubu. Więc trochę tego doświadczenia w HSV jednak brakuje.
EnJoy's pisze:Ja liczę na powrót Tima bo w Monachium się marnuję.W Werderze prawdziwy lider, grał świetnie, ale kariera w Bayernie nie wyszła.On ma kontrakt i trzeba będzie za niego płacić czy za friko przyjdzie ?.
To jest pytanie. Werder z pewnością chciałby go za darmo, Bayern sądzę, że chciałby sobie trochę odbić na kasie, którą dał Timowi (do ręki za transfer bez odstępnego + wysoką w sumie pensję za ubiegły sezon). Myślę, że dla zdrowia ogólnego kwota 2-3 mln euro byłaby zasadna :wink:
W Bayernie głównie mu nie wyszlo z uwagi na brak pozycji w naszym systemie, ale też i brak jakiegoś większego zaangażowania. Czasami sprawiał wrażenie jakby naprawdę mu się nie chciało biegać.

BTW EnJoy's, jakiemu klubowi w BL kibicujesz (bo nie do końca jestem w stanie stwierdzić to z Twoich wypowiedzi)? :wink:

Wróć do „Niemcy”