Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Martin Pellegrino » 07 lip 2009, 9:20

Babel pisze:Ponoc pojawiły sie oferty za naszych (swietnych) skrzydłowych Quaresme z Besiktasu i Manciniego z West Hamu. Jakos nie chce mi sie wierzyć, że nasze orły odejda do tych zespołów. Nie jest to ich pułap sportowy ( :P) i przede wszystkim finansowy. Chyba jednak bedziemy skazani na odbudowywanie ich w nowym sezonie.
Myślę, że byłaby szansa wypchnąć te orły jako część rozliczenia za potencjalnie nowych zawodników. Podobno już złożyliśmy ofertę za Hamsika, której częścią miałby być Mancini. Nie wiem tylko po co :roll: Mourinho jak przychodził to chciał wprowadzić system z dwoma ofensywnymi skrzydłowymi. Po naszych ruchach w mercato wygląda to tak jakbyśmy zrezygnowali w ogóle ze skrzydeł. Jest to jakaś myśl o ile wzmocnilibyśmy się dobrym ofensywnym lewym obrońcą. Maxwell temu zadaniu nie sprostał w zeszłym sezonie, a Santon jest dla mnie prawym obrońcą, a na lewej flance grał tylko dlatego, że Maicon to dla niego konkurent nie do przeskoczenia na dzień dzisiejszy. Być może powróci temat Adriano z Sevilli, wtedy pozostanie status quo w ilości Adrianów w naszej kadrze :) Można by też uderzyć po Vargasa z Fiorentiny, który miał dość udany sezon.

Wiadomość o Hamsiku jest na tyle niepokojąca, że jeśli się sprawdzi to w środkowej formacji robi się tłok: Cambiasso, Muntari, Zanetti, Stankovic, Motta, Vieira plus Hamsik. Może miejsce na jednego ofensywnego pomocnika się znajdzie, ale już dla jego zmiennika niekoniecznie. Poza tym Mourinho może chcieć wprowadzić jednego zawodnika Primavery na tę pozycję: Obiego lub Krhina. Nie wiem... na moje oko za dużo tych pomocników bardziej defensywnych niż ofensywnych.

Wróć do „Włochy”