Ja nie wiem skad sie wzielo przekonanie, ze Buffon mial ten sezon slaby. Byl troche gorszy niz nas, kibicow Juventusu do tego przyzwyczail, ale to w glownej mierze bylo spowodowane kontuzja. Niemniej jednak i tak bronil pewniej anizeli VV. Pokazcie mi tyle jak to okresiliscie "baboli" w tym sezonie Gigiego, którymi raczyl nas od czasu do czasu pan VV. Zreszta na umiejetnosci bramkarzy nalezy patrzec rowniez przez pryzmat druzyny, w ktorej graja. Oczywistym jest, ze VV ma ulatwione zadanie ze wzgledu na charakter i klase swojego zespolu w ostatnim sezonie. Zreszta RealFan podawal kiedys zestawienie procentu obronionych strzalow przez Ikera i Victora przemawiajace na korzysc bramkarza Realu i gdyby nie ta az nadto wysoka jak na Casillasa liczba "baboli" to zwyciesko z tego porownania wyszedlby Iker. Bzdurne jest takze tlumaczenie, ze brak w kadrze Hiszpanii VV nie jest wyznacznikiem jego umiejetnosci. Jest, a to z prostej przyczyny. VV nie zapewnia takiej pewnosci w bramce jaka prezentuja Casillas czy Reina i jeden lepszy sezon tego nie zmieni. Od lat VV popelnia mase prostych, karygodnych bledow, nawet rozgrywajac najlepszy jak do tej pory sezon w karierze nie udal mu sie ich uniknac. Trenerzy to wiedza, zespol rowniez i nie trudno jest sie domyslec, ze pewniej sie czuja majac za plecami Ikera.jordan20 pisze:jesli zamiast valdesa dodasz do tego grona cecha,buffona czy ikera to znaczy,ze barcelone ogladales w tv lub na malym okienku justina przy ciaglej pixelozie
Chyba nikt tu bedac zdrowy na umysle nie mysli, ze VV nagle wygryzie z kadry Casillasa, bo ten puscil o kilka "baboli" za duzo.