Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 08 lip 2009, 11:00

Wygląda na to że mamy Melo :D Bardzo się cieszę, bo to świetny zawodnik, dopiero niedawno zyskałem do niego przekonanie, ale teraz jestem pewny, że to bardzo dobry ruch. Melo to bardzo kompletny środkowy pomocnik. Jest dobry w destrukcji, gdzie zalicza dużo odbiorow, przechwytów, jest silny, agresywny, ma też dobrą technikę i jest kreatywny. Dokładnie kogoś takiego potrzebowaliśmy :] Teraz nasza formacja pomocy wygląda naprawdę świetnie, a dodatkowo cieszy fakt że każdy zawodnik z grona Sissoko, Diego, Melo, Giovinco, Marchisio to piłkarze młodzi (22-25 lat)

Odnośnie Giovinco to bardzo liczę na jego regularną gre na pozycji cofniętego napasnika. Gdyby Seba tam grał a na środku pomocy by śmigał Camoranesi Stara Dama mogła by momentalnie przeskakiwać z systemu 4:3:1:2 na 4:2:3:1 z Camoranesim Diego i Giovinco w jednej lini. Myślę, że realne biorąc pod uwagę słowa Ciro o tym że JUVE nie będzie przywiązany do jednego systemu itp.

Z innej beczki bardzo mnie cieszy to jak szeroką mamy kadrę w skompletowanych już formacjach pomocy i ataku. Bez względu na to kogo wystawimy w pierwszej "11" zmienników zawsze będziemy mieli bardzo mocnych (przyłkładowo Treze, Iaquinta, Giovinco, Marchisio) albo (Amauri, Del Piero, Camoranesi, Tiago/Zanetti) Nic tylko się cieszyć. Tymbardziej znając nasze szczęście do kontuzji :wink: No i rola przeciętniaków, których regularna gra w ostatnich sezonach była normą spada nieomal do zera :D
Teraz obrona! :>

Wróć do „Włochy”