Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 10 lip 2009, 15:53

Ciekawe jestem jak Diego sie zaklimatyzuje w Italii :roll:
W zeszłym sezonie Diego gral w 6 meczach przeciwko włoskim zespołom (Inter w LM, i Milan oraz Udine w UEFA) i w każdym meczu był najlepszym zawodnikiem na boisku, Udinese wręcz rozjechał bo walnął im 3 gole w 2 meczach! Ja się nie boję o to jak Diego się odnajdzie we włoskiej piłce :wink:
Nie powiedziałbym. Mamy bardzo szeroką kadrę, więc kilku piłkarzy przydałoby się pozbyć.
Najważniejsze żeby wywalić duńską kłodę, ale skubaniec zapuścił korzenie :evil: Poza nim to bezwględie wypaść powinien Grygera, ale to dopiero jeśli kupimy prawego obrońcę.
Mozecie sie smiac, ale uwazam ze w tym sezonie Tiago poaze sie z dobrej strony jako zmiennik
Tiago w drugiej połowie sezonu jak grał to wyglądał już naprawdę nieźle, jako zmiennik (i to też nie ten pierwszy) nada się doskonale, bo o ile na podstawową 11 jest za słaby to jak na zmiennika jest już naprawdę dobry.
Ciekaw jestem jak Ciro rozwiaze problem z ustawieniem druzyny
Dla mnie wszystko układa się znakomicie. Diego i Melo przychodzą na pozycje dla siebie w zasadzie optymalne.
Co do Sissoko to 4:3:1:2 jest dla niego nawet lepszym systemem niż 4:4:2, bo Momo będzie mógł rozpędzać się na całej długości pomocy mając świadomość że w środku nie ma dziury. Sissoko najlepiej wygląda gdy może wysoko zaatakować rywala, ruszyć momentalnie do przodu po odbiorze. Sissoko jest jak pociąg, z asekurującym go Melo, będzie miał więcej swobody i napewno na tym zysyska.Podobnie zresztą jak Tiago, dla którego największym problemem jest to że włoska piłka jest bardzo taktyczna, z większą ilością środkowych pomocników napewno będzie mu łatwiej.
Jeśli mowa o Camoranesim to on świetnie czuje się w środku pomocy, bo jest dużo bardziej wszechstronny w rozegraniu niż typowi skrzydłowi ograniczający się tylko do dośrodkowań z bocznej lini. Mauro jest też poukładany taktycznie i napewno na trochę bardziej defensywnej pozycji da sobie dobrze radę z ustawieniem, a jego zejścia na prawe skrzydło mogą być dla JUVE bardzo dużą korzyścią.

Wróć do „Włochy”