Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Maro juve » 11 lip 2009, 13:23

(L), i tu jestem w stanie się zgodzić. Z lewą obroną jeszcze względnie nie mamy problemów, De Ceglie dobrze się zapowiada, a patrząc na rozwój Molinaro na przestrzeni jednego sezonu(bo był postęp i to widoczny) to jest szansa, że i nasz drugi lewus w obronie się obstuka. Moglibyśmy kupić kogoś bardziej doświadczonego takiego jak Grosso na sezon-dwa, żeby był gracz klasowy, ale zaufanie dla młodych też jest ważne. A może się Paolo powiedzie i będzie Zambrottą II? Prędzej jestem w stanie uwierzyć, że De Ceglie będzie drugim Zambrottą niż, że Grygera będzie drugim... nawet Jankulovskim albo Ujfalusim ;D Dobra, to głupie. ;p Ale prawda jest taka, że prawa obrona wygląda dużo mizerniej. Zebina jest ze szkła, do tego nigdy jakoś nie zachwycał, a jego forma być może nawet nie będzie na tym poziomie, skoro Francuzik się starzeje. Grygera... to Grygera. A Hasan to zapchajdziura i tak naprawdę nie można go traktować jako patentowanego prawego obrońcy na cały sezon. Dlatego inwestycja w prawą stronę jest dosyć ważna, bo wygląda to źle. Słyszałem już pomysły, że Cannę albo Kielona można zacząć stawiać na prawej ;] A więc drogi Secco - bardzo się cieszymy, że nasza lewa obrona jest optymalna, ale teraz czas pomyśleć o wzmocnieniu prawej. Jak już wspomniał Loczek, boczni obrońcy przy tym systemie 4-3-1-2 są dosyć ważni, więc niech ten jeden transfer jeszcze się odbędzie, dla dobra Juventusu, nas wszystkich i całego świata.

Wróć do „Włochy”