Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: 10 » 11 lip 2009, 13:44

(L)oczkerson pisze:
Secco pisze:Ciągle czytam o tym, że prawdopodobnie kupimy lewego obrońcę. Sprecyzujmy więc ten temat raz na zawsze: to nieprawda. Nie czujemy potrzeby kupowania nikogo nowego na tę pozycję, jako że dysponujemy dwójką dobrych piłkarzy: Molinaro i De Ceglie
i mi się to podoba. De Ceglie dostanie swoją szanse, może jeszcze nie jest tak mocny jak Grosso, ale ma potencjał. W dodatku ze względu na swoją ofensywną charakterystykę dobrze pasuje do systemu 4:3:1:2 i jest dla niego wolne miejsce w squdzie.Dlaczego więc nie dać mu szansy? Ostatecznie stawianie na mlodych zawsze przynosiło JUVE sporo korzyści. Jedyny problem jest taki że De Ceglie jest bardzo haotyczny w obronie. Ale mi się wydaje że się otrzaska :wink: Molinaro kiedyś popełnia nawetł większę błędy w obronie ale bardzo się rozwinał i teraz zawsze gra na równym dobrym poziomie w destrukcji
Fakt, Molek się rozwinął i rzeczywiście z tyłu jest dość pewny, ale z przodu wydaje się, że pewnego poziomu już nie przeskoczy. Dlatego ławka wydaje się być dlań idealnym wyjściem. Co do De Ceglie - ze wszystkim się zgadzam, z tym że jest chaotyczny, nie haotyczny :wink: . Należy tylko jeszcze dodać, że Paolo jest niestety bardzo podatny na kontuzje.
Tak jak zaznacza Maro, o czym zresztą wszyscy wiemy, większym problemem jest prawa obrona. Bo Zebina jest kruchy, dawno nie rozegrał pełnego sezonu, poza tym bywa cholernie niepewny (że już nie wspomnę o głupich kartkach a la Camoranesi, które mu się były przytrafiały).
Maro juve pisze:Słyszałem już pomysły, że Cannę albo Kielona można zacząć stawiać na prawej ;]
Musiałeś obracać się w mocno nietrzeźwym towarzystwie.

Wróć do „Włochy”