Re: Fani klubu SSC NAPOLI

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Fani klubu SSC NAPOLI

Post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2009, 17:04

w Napoli budowana jest niezwykle ciekawa drużyna. Jeśli Donadoni wszystko dobrze poukłada to Napoli będzie bardzo mocne w tym sezonie. Kto wie może nawet mocniejsze od Romy :?: Fakt faktem, kadra jest bardzo młoda bo Lavezzi, Hamsik, Santacroce, Zuniga, Cigarini czy też Gargano i Qugliarella to wszystko młodzi zawodnicy i zawsze jest ryzyko że nawet tak niezwykle utalentowany zespół sobie nie poradzi , ale jak ta maszyna zatrybi to dla mnie Napoli jest jednym z faworytów do gry w lidze europy w następnym sezonie. Jakby mieli rok konia a Fiorentina by nie wydała dobrze 20 mln za Melo, to mogą nawet teoretycznie powalczyć o 4 miejsce. No, ale to tylko teoretyczne przypuszczenia, narazie trzeba poczekać i zobaczyć jak te wszystkie inwestyce (wydane 40 mln i pewnie 5 nowych graczy w 11) oraz zmiana taktyki na 4:3:3 wpłynie na drużynę, ale za rok może się okazać że Napoli ma bardzo kompletną i mocną kadrę z wieloma zawodnikami wartymi grube miliony.
A jak nie to będzie bardzo szkoda tych wszystkich zdolnych graczy.

A swoją drogą zaskoczyl mnie transfer Zunigi. Zdolny młody zawodnik sprowadzany za sporą gotówkę na pozycję gdzie w pierwszej połowie sezonu (przed poważną kontuzją) bardzo dobrze gral Maggio. Mimo wszystko bardziej się spodziewałem transferu lewego obrońcy, a tak Napoli ma 2 naprawdę ciekawych graczy na prawej flance i nikogo na lewą

Wróć do „Włochy”