Napiszę by wylać tutaj swoje żale. Nie dane mi było żyć w PRL ( znaczy się rok ale to nie za bardzo moją wyobraźnię porusza ), więc nie dane mi było żyć w świecie gdzie jest tylko jedna i słuszna prawda. Nawet za Kaczorów (a raczej głównie) były opozycyjne kółka wyśmiewywania się z naszych mołodców. Propaganda jak się patrzy. Nie sądziłem, że dożyję czasów, gdy pan premier transfer Kaki ogłasza koniecznością, przy okazji stwierdzając, że nie trzeba się zbytnio wzmiacniać " bo mamy lepszy skład od Juve i Interu ". Samo pozbycie się Pacynki uważałem za krok na przód, np. przy jego biernej postawie powiedzmy w krytykowaniu rządzących, ale jak się okazało Leo będzie jeszcze bardziej przychylny obecnie sprawującej władzy, tudzież wizja bycia trenerem w "prawie akutalnym ale i tak mającym super osiągi klubowym mistrzu świata " bez papierków jest dla niego większą podnietą. Sprowadzenie Fabiano to trochę takie jakby wlączenie telegazety w czerwcu i wyczytanie że fajnie grał na Pucharze Konfederacji to trzeba go brać ( ogólnie przypadek ciut lepszy niż Oliviera ). Rozumiem, że kryzys, ale szczerze mówiąc potrafiłbym zrozumieć, że czas na przebudowę Milanu, [k****] w końcu średnią wieku czas obniżyć. Hamerykaniec jest nie jest złym nabytkiem, ale ciężko teraz opierać obronę na Nescie, więc skoczy do pierwszego składu, najlepiej z niesprawdzonym praktycznie nigdzie Silvą i wiecznym "super defensorem" Kachą. Zgodziłbym się na z chęcią na transfer Andrei, ale z drugiej strony dostaniemy te nawet 15 baniek od Czelsi i co z tego ?? wolałbym chyba De Gennaro, niż kolejne super pomysły Łysych ( ciekawe z jaką latwością Milan pozbywa się młodych swoich wilczków ( np Davide, czy Paluszki ) mamiąc, że w tym roku stawia na młodych - "stawiamy na Zigoniego i ogólnie stawiamy na młodych graczy". )) Ta kwota zostanie przeznaczona na innych uznanych graczy pewnie ( dobrze że Juve zaklepało Cannavaro ). Mediolańska SRR znowu chce się opierać w przyszłym sezonie o Sanro, Boriello i Gałczo. Akurat do tego ostatniego. to mam nadzieję na jego geniusz, natomiast dwaj pierwsi są conajmniej nie pewni. Apropo Ruuda wolę gościa niż Boriello, Adebayora i Fabiano razem wziętych - bo przynajmniej chłop daje nadzieje na gole, choćby i Kaładze miałby dośrodkowywać czy Dani Alves z formą z meczu z Chelsea. Zastanawia mnie z jaką łatwością Łysy, wielki negocjator i w ogóle polityk albo i włoski Napoleon transferowy z taką łatwością odpuszcza formację środkową. Oczywiście nie można było zawalczyć o VdV czy Sneijdera w przyjacielskiej inwestycji z Realem ( których oni chcą się pozbyć ), czy Melo czy kogolwiek i puścić Pyrlo, którego Pacynek w Londynie by pewnie za Drogbę, Ballacka, Terrego, Lampsa razem wziętych chętnie widział. Oczywiście ktoś może napisać, że skoro takim mądry i znający realia i zakurtynowe ruchy, to niech się zgłoszę z CV do Mediolanu, ale nie oszukujmy się - nikt nawet nie robił żadnych ruchów w stonę nawet tańszego pozyskiwania graczy, ale takich którzy coś znaczą, a można było to zrobić ( Perez chce kupić Kakę i pewnie i by dał 50-55 baniek + jednego z holendrów , skoro tak mu bardzo zależało na Rickim nie wierzę że nie dało się tego załatwić by mieć hajs i jednego z pomocników !!!!!!!)
Wiwat Mediolańska Socjalistyczna Republika Radziecka !! Wiwat Propaganda !! Nie potrzeba nam napastników, mamy Pippo i Boriello i wystarczy bo Pato za rok za paczkę fajek do Czelsi !!