Bo czarnuchy są leniwe, jak nie muszą. Dopiero kiedy bieda w oczy zajrzyKaski pisze:chociaż Poulsen imponuje ostatnio na treningach tym ,że jest bardziej przygotowany kondycyjnie niż Momo
Nie podniecałbym się ceną 15mln. Każdy wie, że oddamy Poulsena nawet za 7mln
Co do taktyki, Ferrara dość jednoznacznie mówi o 4-3-1-2. Pomoc i atak mamy w sumie kompletne więc można już myśleć poważnie na temat ustawienia. Tak jak już kiedyś pisałem, nasza drużyna ma ogromny potencjał ofensywny i w pełni może go wykorzystać jedynie 4-2-3-1. Każdy miałby w nim swoje miejsce. Obawiam się, że 4-3-1-2 jest nieco bardziej asekuracyjne i zapowiadanej jogi bonito czy ultra-ofensywnie grającego Juventusu tu raczej nie będzie. Te dwa ustawienia nie są też jakoś kosmicznie różne więc mam nadzieje, że korzystać będziemy z obydwu, adekwatnie do potrzeb, bo przy 4-3-1-2 wystarczy nieco przesunąć Camora wyżej, jednego z napastników (Gio, Alex, Iaquinta) niżej i mamy z tego 4-2-3-1. Można będzie popróbować takich rozwiązań i tu trzymam Ferrare za słowo, że nie będzie sie sztywno trzymał jednego ustawienia. Mamy dosyc wszechstronnych zawodników więc spokojnie można tego właśnie oczekiwać. Bardzo liczyłem na 4-2-3-1 aczkolwiek nie bede osądzał, dopóki nie zobacze. Z resztą i tak z Camorem w składzie można oczekiwać, że bedzie on sie trzymał prawej strony i jego rola będzie zdecydowanie bardziej ofensywna niż Melo i Momo. Ciekawe też jak sam Camor sie na to zapatruje, bo przeciez przed końcem sezonu zarzekał się, że środek pomocy, to nie jego pozycja i nie chce tam grać nigdy więcej i w ogóle, że Ranieri go wkurw...
Co do obrony, mówiło się najpierw o Santacroce, Grosso, Dossenie... Powoli rezygnujemy z każdego z nich, a szkoda. Nasz skład wygląda bardzo fajnie, poza bokami obrony, prawą zwłaszcza. Wymienieny piłkarze, zwłaszcza Grosso, to nie sa duże wydatki i moim zdaniem warto byłoby zainwestować w taki transfer. Nawet 6-7mln za Santacroce, to nie jest jakoś ostro dużo w perspektywie jego umiejętności, wieku i potencjału. Jeszcze niedawno marzył mi się ten transfer, a teraz, gdy jest całkiem realny, my z niego rezygnujemy. mam nadzieję, że boki obrony nie zostaną zaniedbane, bo mogą okazać się naszą piętą Achillesową. A wystarczy wysupłac jeszcze pare mln (zwłaszcza jak sprzedamy Poulsena) i skład przynajmniej na papierze będzie naprawdę kompletny. W przyszłym sezonie okazja z Santacroce może się już nie powtórzyć.