No więc jednak się pomyliłem. Dwa tygodnie wystarczyły, żeby zweryfikowane zostało wyobrażenie naszej środkowej pary obrońców - najpierw przez van Gaala, uparcie twierdzącego, że lewy środkowy musi dobrze grać lewą, a teraz przez potwierdzony już oficjalnie transfer Lucio do Interu. Mam dość mieszane uczucia co do tego transferu. Z jednej strony kontrakt Brazylijczyka i tak wygasał za rok i pewnie nie byłby przedłużony (Lucio zapowiadał to już w zimie), no i do tego doszła cała ta jazda z walką o miejsce w składzie teamu van Gaala, z drugiej jednak stronie indywidualnie patrząc to był nasz najlepszy środkowy ostatnich latMichał M pisze:Ja bym nie stawiał znaku zapytania przy Lucio, bo jestem pewny, że nigdzie nie odejdzie.
Ciekawe też jaka kasa wpłynie za niego na nasze konto. Żeby to było chociaż 10 baniek, to uznałbym ten transfer za trafiony. Ale pewnie się tego nie dowiemy...
Na nowy sezon, patrząc na już przebytą częśc okresu przygotowawczego, chciałbym chyba parę Demichelis-Breno. Z Badstuberem walczącym o pierwszy skład (po tym jak radził sobie z napastnikami Salzburga, myślę, że mogą być z niego ludzie). Na van Buytena nie liczę, mam wrażenie że został w kadrze tylko ze względu na: a) Ribery'ego, b) problemy rodzinne, jakie przechodził na wiosnę tego roku (Bayern = sozialklub
Wciąż czekam na prawego obrońcę