Na minus Grygera
A odnośnie Mercato to weszliśmy w fazę poszukiwania obrońcy. Cel numer jeden to Santacroce, ale pojawiły się też głosy o Caceresie z Barcy o czym niedawno mówił agent piłkarza (zresztą Daniel Fonseca, czyli był piłkarz JUVE)
Podobno możliwa jest wymiana za Poulsena, wczesniej pojawiały się głosy o wypożyczeniu. Dla mnie bardzo ciekawy zawodnik, zresztą interesowaliśmy się nim jak jeszcze grał w Ameryce Południowej. Nie oglądałem go wiele, bo w Barcy występował baaaardzo mało, ale to zdolny chłopak jest. Agresywny, szybki, potrafi fajnie zagrać wślizgiem. Z tego co przyuważyłem mocno wszechstronny bo o ile jest środkowym obrońcą to był w Barcy chyba też rzucany na prawy bok, a w reprezentacji Urugwaju podobno gra na lewej. Jak ktoś wie lepiej niech mnie sprostuje.Juventus jest jedynym klubem, który byłby w stanie wyrwać Caceresa z Barcelony. Szefowie klubów dali sobie dziesięć dni do przemyślenia pewnych szczegółów we własnym gronie. Osobiście jestem optymistą, ten transfer na prawdę może wypalić i prawdopodobnie wypali. Juventus naprawdę stara się o tego zawodnika"
Swoją drogą ciekawe że szukamy raczej środkowego obrońcy niż prawego. Czyli co Legro i Canna na ławę, czy środkowy obrońca na prawej i przy bardzo ofensywnym De Ceglie większość meczu gramy z 3 osobowym blokiem obronnym Chiellini-Canna/Legro-Santacroce/Caceres?