Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Mates » 20 lip 2009, 12:06

Za nami pierwszy sparing rozegrany podczas amerykańskiego tourne. Zremisowaliśmy z Los Angeles Galaxy 2-2. Bramki po dość ciekawych akcjach zdobyli Thiago Silva i niezawodny Pippo.
Mecz był grany praktycznie z marszu, po męczącej podróży i to na pewno wpłynęło na postawę Milanu. Trzeba powiedzieć, że rewelacyjnie nie graliśmy, bramki tracąc bo dużych błędach drużyny (zachowanie Kalaca przy pierwszej bramce-tragedia), a Galaxy miało jeszcze parę okazji bramkowych, najczęściej po długich crossach Becksa (po raz kolejny wyraził chęć powrotu do Milanu). W następnych sparingach postawa Milanu powinna być już lepsza.

Coraz mniej realny wydaje się transfer Fabiano. Milan nie chce podwyższyć oferty, Sevilla nie chce obniżyć swoich wymagań, więc zanosi się na kolejną porażkę Milanu w tym mercato. Zresztą nie wiem jak wy, ale ja coraz bardziej mam wrażenie, że Łysy uprawia coś w rodzaju pozorowanego mercato. Bierze sobie za cel jakiegoś piłkarza, oficjalnie ogłasza, że klub się nim interesuje, rozpoczyna negocjacje, ale i tak do transferu nie dochodzi-bo za drogo, bo za stary, bo ma problemy z zębami, bo Silvio go nie chce. Taka gra pozorów- chcemy kogoś kupić, ale nie z naszej winy nie możemy. Tak było z Dzeko, Cissoko, Hunterem teraz tak jest z Fabiano i pewnie tak będzie z Vucinicem, który teraz ma być naszym celem. Takie zagrywki wskazują chyba, że rzeczywiście nasz zarząd nie ma w planach wydawania kasy z transferów Kaki i Gurkiego. Obym się mylił, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak właśnie jest. Optymizmem to raczej nie napawa.

Wróć do „Włochy”