Nie w tym wieku, ale prędzej czy później świat by o nim usłyszał - a przynajmniej trenerzy ściągający zawodnika około 30 zobaczyliby, że ściągają grajka o wielkim i niewykorzystanym potencjale - idealnym przykładem Szymkowiak, nad którym w Turcji wszyscy załamywali sobie ręce, że nie trafił tam w wieku 18-19 lat. Wtedy plotki o jego transferze do Juventusu nie byłyby bzdurą wyssaną z palca.Gdyby Pato był np. Polakiem czy Rosjaninem na 100% nie grałby w takim klubie jak ACM - bez względu na klasę sportową...przynajmniej nie w tym wieku.
Poważnie byś się zdziwił, gdybyś wiedział, ile mógł i potrafił Madej mając naście lat, a ile potrafi teraz. To jest do teraz idealny przykład zmarnowanego olbrzymiego talentu, do którego Kowalczykowie czy inni Żurawscy czy Szymkowiakowie się nie zbliżyli. Oni coś choć osiągnęli - Madej mógł więcej od Kowalczyka, był od niego w odpowiednim wieku lepszym piłkarzem, tymczasem nie osiągnął ułamka tego, co ten pijak.w związku z tym zmieniam moją prognozę z kilkudziesięciu na kilkadziesiąt tysięcy...
Przecież ja nie mówię o umiejętnościach nigdzie. Od Pato piłkarzem lepszym na ten moment jest taki Villa. Był od niego lepszy Sheva. Ale nikt mi nie wmówi, że potencjał, możliwości mieli większe od Brazylijczyka.Tak jak wyżej - MOCNO przesadziłeś - Portugalczyk i Argentyńczyk to obecnie bezsprzecznie 2 najlepszych piłkarzy na świecie
Pato na razie gra świetnie, jest wybijającą się postacią w trzeciej-czwartej sile ligi włoskiej, a jego talent do gry w ataku był zupełnie niewykorzystywany. Ronaldo grał w lepszym zespole i zdecydowanie lepszej dla niego lidze - poza tym do wielkiego futbolu był wprowadzany stopniowo, Pato wskoczył od razu na głęboką wodę i dał radę. Dla mnie Alexandre może być nie gorszym od (jedynego, prawdziwego) Ronaldo, o ile utrzyma tempo rozwoju.w jego wieku taki Ronaldo (Il Fenomeno - o takim kalibrze piłkarzy przecież rozmawiamy) był już totalnym wymiataczem...