Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: Logan » 21 lip 2009, 11:26

Duch pisze:
Logan pisze:Theo na ataku? Nie żartuj.
Dlaczego nie? Sam Theo w jednym z wywiadów wypowiadał się na temat swojej pozycji w zespole i stwierdził, że chciałby grać w napadzie, bo to tak naprawdę jego nominalna pozycja. Jak doszukam się linka to wrzucę ten wywiad, ale naprawdę nie widzę przeszkód dla których Wenger nie miałby go próbować właśnie w ataku. Naprawdę nie musimy grać jedną czy dwoma konfiguracjami w przodzie.

Wiem też gdzieś to czytałem, Wenger tez ma takie zdanie o nim...

Napiszę tak: niech Theo zacznie wygrywać fizyczną rywalizację z przysłowiowym Evrą na skrzydle, to będzie można się zastanowić czy próbować go w ataku. :] Walcott nie wytrzymywał fizycznej rywalizacji nawet z rówieśnikami z Niemiec, jak grał w ataku na ME, więc z czym do ludzi. Fieldy pisze o skuteczności, ja wspomnę o grze głową :] Sama szybkość to trochę za mało, bo atak to nie tylko kontra, a jeśli chodzi o Arsenal to w zdecydowanej większości jest to atak pozycyjny.

Siła, szybkość, gra głową, technika użytkowa, skuteczność to podstawy jeśli chodzi o napastnika.

Dlatego wg mnie nie ma sensu z nim kombinować i powinien grac na prawej pomocy. Tutaj jest i będzie z niego więcej pożytku. Zawsze może zejść do środka i zdublować pozycję napastnika, co wnosi trochę zamieszania. Poprawi siłę, wrzutki i grę w obronie a będzie imo jednym z najlepszych na świecie na tej pozycji.

Wróć do „Anglia”