ulynif pisze:To rekompensują Krakowiaczki. Nie mają problemów z zapinką bo zawsze mają luzy między nogami. Ale po dzisiejszych wyczynach swoich asów to chyba im dodatkowo zwieracze puściły bo już ich gówniarze zaczęli się udzielać.
Ma się ten poziomekBienias pisze:"Krakusy nie placzcie tylko chowajcie dupy bo do ligi mistrzow nie macie parowy" by ktos tam
I ten dwumecz pokazuje, że podłapałem dobry tekst, Skorża zawalił na całej linii, zlekceważył przeciwnika i to jego głównie obwiniam o utratę wielkich wpływów, przyszłą dziurę budżetową i to piekło jakie się rozpęta. Cupiał musi się zdecydować na zmiany. Myślę, ze poczucie własnej wartości nie pozwoli mu na przejście wobec tego obojętnie, bo Wisła nigdy nie odpadła na tym etapie rozgrywek, z tak słabym rywalem. Problem w tym, że jakiekolwiek zmiany i zwolnienia będą zmianami na gorsze. Pozbycie się najlepszych zawodników typu Brożek, Marcelo, Sobolewski, może zaowocować popadnięciem w przeciętność, bo w tym roku już nie będzie wzmocnień. Pozbycie się najdroższych i najbardziej doświadczonych, typu Głowacki i Sobol, w celu oszczędności za jakieś śmieszne kwoty typu 200 tys.to droga do donikąd, bo ich nie da się zastąpić nikim, bo nie ma takich piłkarzy na rynku. Sprzątanie składu z Niedzielana, Dawidowskiego, Barreto, Kmiecika itp, sprawiło, że teraz w klubie nie ma piłkarzy niepotrzebnych, poza Cantoro. Ktokolwiek z obecnie grających, poza Łobo i Pawełkiem, jeśli zostanie wyrzucony, będzie to duże osłabienie. Pozbycie się Skorzy skazuje Wisłę na Smudę, najlepszego trenera województwa wielkopolskiego, który od zwolnienia w Lechu włazi Cupiałowi do dupy w każdym wywiadzie (wielokrotnie pisałem o Franzu, więc wiadomo co sądzę o takiej zamianie), plus zostawia na rynku bardzo solidnego fachowca jakim jest Skorża, który jest w stanie poukładać Lecha czy Legię, by grały na miarę oczekiwań. Pozbycie się Wilczka i Bednarza, których dobrze oceniam (Wilczek - dwie poważne umowy sponsorskie, Bednarz z małym budżetem transferowym zdołał wzmocnić Wisłę, poprzednikom się takie cuda nie udawały) skazuje Wisłę na powrót do tego burdelu, który był wcześniej (Kapka, Miętta, a zanim przyszedł Bednarz Wisła nie była w stanie nikogo znaleźć na funkcję dyrektora sportowego). Dodatkowo nie zdziwię się, jeśli Diaz, Marcelo czy Brożek zastosują manewr Frankowskiego czy Uche, wykorzystując to odpadnięcie jako okazję do transferu. Pytanie tez jak długo drużyna będzie potrzebowała, by podnieść się psychicznie po tej porażce. Po odpadnięciu z Panathinaikosem potrzeba było na to 3 miesięcy, a punkty wtedy stracone zaowocowały mistrzem Legii, która miała na koniec tylko punkt przewagi. Teraz drużyna jest słabsza sportowo, a rywale silniejsi. Sezon w Sosnowcu miał być ciężki, można było mieć wątpliwości, czy Wisła zajmie miejsce na pudle, ale nie aż takulynif pisze:I krótko tylko do tych, co podłapali teksty, i je klepali jak osły, że to etap przygotowań, no to macie...
[Edit] Przeczytałem wywiad ze Skorżą i wg mnie na 100% poda się do dymisji. Chciałoby się powiedzieć, że to jest zbyt pochopna decyzja, jeden błąd nie przekreśla sukcesów, zamiast tego ciśnie mi się, szkoda Maciek, rozjebałeś sam to co zbudowałeś w ciągu dwóch lat, przez jeden głupi błąd. Wnioski z tego na pewno wyciągniesz, szkoda, że w innym klubie, większa szkoda, że z korzyścią dla tego innego klubu. Ale to pewnie najwcześniej za parę miesięcy, bo teraz odpoczynek od trenerki.