Łamagi na sedziego / prokuratora . [k****] gdzieś ty się chował . Pamiętaj tylko potem jak będziesz przed taką łamaga stał to się zwracaj Wysoki Sądzie.MazurXIII pisze: Rocznikowo 24 (tak jak ktoś sie urodził po 16 lipca , nie rób z siebie głupka ), więc normalnym trybem ukończyłem 5 letnie studia magisterskie na Wydziale Prawa i Administracji UAM .
Kozaczysz tak,jakby aplikacja trwała teraz np.1 rok![]()
![]()
,a same egzaminy to była czysta formalność
Jesteś dopiero na początku drogi,z czego doskonale zdajesz sobie sprawę...Skończenie prawa bez jakiejkolwiek późniejszej aplikacji przy tym stopniu trudności studiów to za przeproszeniem porażka życiowa (można zostać np.urzędnikiem państwowym za 1,2-2k miesięcznie netto),łamagi idą na prokuratora/sędziego,większość na adwokaturę,wybitni lub z koneksjami radca prawny,wyłącznie koneksje - notariusz - coś pomiąłem
?
Widze że wiesz o czymś o czym ja nie wiem . Na Radce i Adwokata jest taki sam egzam . I to że ktoś idzie na jedno albo 2 nie ma nic wspólnego z wybitnością . Adwokaci sa angażowani w sprawy karne maści różnej a radcy nie . Cała różnicaMazurXIII pisze:wybitni lub z koneksjami radca prawny
i komornik .MazurXIII pisze:wyłącznie koneksje - notariusz
Jeśli chodzi o wybitnych , to oni często zostają na wydziałach . Żeby nie było , nie wszyscy na uczelniach są wybitni .
Sorry za offtopic