Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Keres » 23 lip 2009, 22:08

Jak podała oficjalna strona Interu Zlatan opuścił zgrupowanie w UeSa i leci do Europy podpisać kontrakt [ponoć 5cioletni].
Wiadomo było, że Samu opuści kiedyś Barcę, bo sam przyznał, że chce jeszcze pograć czy zakończyć karierę w Mallorce. I jest to chyba najlepszy moment na opuszczenie drużyny, szkoda, że odchodzi w takich, a nie innych okolicznościach, ale cóż zrobić. Pozostaje się tylko pogodzić z tą wiadomością.
Co do samego Ibry - nigdy gościa nie lubiłem, ale przechodzi do Barcy więc pora zacząć :twisted: Umiejętności ma wspaniałe i pod względem technicznym jest z pewnością najlepszym napastnikiem na świecie. Nie piszę tego, dlatego że przechodzi do FCB, ale dlatego że tak po prostu jest.
Guardiola chciał wysokiego napastnika, mogącego grać kombinacyjnie w ataku to go ma :] Co do ceny jaką dopłacamy wraz z E2 [i chyba wypożyczeniem Hleba, bo jeszcze nic nie wiadomo] to wydaje mi się ona dość duża [ok 45mln - nasz najdroższy transfer w historii], ale działania Pereza na rynku transferowym nie pozwoliły na tańsze zakupki. Wiadomo, że po zakupach Kaki i CR ceny niewiarygodnie wywindowały, ale ja tam się cieszę, że ci zawodnicy trafili do Realu, bo miło będzie ich oglądać w La Liga. Kakę baaardzo rzadko widziałem w akcji, bo nie lubię ligi włoskiej, Cristiano dużo więcej oglądałem, bo Premiership to moją ulubiona liga [dziwne trochę] i często ją oglądam. Wiele osób [głownie cules] potępia ruchy Realu i pana P. ale ja nie mam nic przeciwko. Wykonano już jakieś kroki, żeby Primera Division była najlepszą na świecie. Przychodzą najlepsi zawodnicy, szkoda, że tylko do Realu i Barcy, ale dobre i to. Mam nadzieję, że inne kluby też zaczną sprowadzać porządnych grajków, coby liga była ciut wyrównana. W następnych latach dołączy pewnie Ribery i będzie kolejny zajebisty zawodnik w lidze hiszpańskiej. Myślę, że La Liga w ciągu najbliższych lat stanie się najlepszą. Na razie to angielska jest the best i przez 2-3 jeszcze tak powinno być. Tak słowem OT wyraziłem moją opinię :wink: .
Wracając do tematu Samuela to wielkie dzięki za te 5 lat w Barcie. 130 goli w takim okresie to wspaniały wynik. Szkoda, że mój ulubiony zawodnik odchodzi z klubu, ale jak wyżej pisałem to po prostu musiało się zdarzyć :?
Mentor pisze:Jutro Barcelona - Tottenham od 20:55 na PS Extra
nie mam tego kanału :cry: ale....
emdżej pisze:A Barcelona - Al-Ahly w niedzielę o 14:10 na Polsacie Sport.
to spotkanie jadę na żywo [bo mam PS :P] :jupi: :jupi:

Edit:
ostatnio w prasie pojawiły się informacje o tym, że Samu chce bonus od Barcy za transfer do Interu.
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28064
Mesalles zaprzecza

"Doszliśmy do porozumienia. Na sto procent mamy umowę z Interem", powiedział po powrocie do Barcelony agent Samuela Eto'o, Josep Maria Mesalles.

Agent powiedział, że on i jego klient nie chcą niczego od Barcelony. "W ostatnich dniach z przedstawicielami Barçy nie odbyłem żadnej rozmowy, nie prosiłem o ani jedno euro. Niczego nie żądałem od Barçy".

Mesalles wyznał, że dla jego klienta jest to "trudny i bolesny moment, ale rozpoczyna on teraz nowy etap". Ujawnił, że Eto'o zostanie zaprezentowany jako gracz Interu na początku przyszłego tygodnia i że zamierza pożegnać się z kibicami Barcelony. Szczegółów jednak nie przedstawił.
Jeszcze jedno odnośnie Ibry. Duży plus dla niego na starcie, że obniżył zarobki przechodząc do Barcy, ale niektóre źródła podają, że będzie zarabiał 9 baniek rocznie. To chyba więcej niż Messi :think: Jak myślicie: będzie zarabiał tyle co Messi czy trochę mniej :?: Jeśli mniej, to już ponad 3mln rocznie mniej niż w Interze. Nie taka pazera z niego na kasę jak się mówi o nim. A to się chwali :P

Wróć do „Hiszpania”