Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post autor: Killerbean » 23 lip 2009, 22:16

MazurXIII pisze:prokurator/sędzia to albo kretyn albo człowiek pozbawiony ambicji
Jak na człowieka z rodziny o prawniczych tradycjach , strasznie lubisz uogólniać . Ja poznałem pewnie ze 20 sędziów i znakomitej większości ambicji odmówić nie mogę . Kretynami też nie są .
MazurXIII pisze:bo ten zawód to tylko $$$...i w ch#j nauki i poświęceń.
No to jesteś niekonsekwentny skoro mówisz , że są bez ambicji skoro to w ch#j nauki i poświęceń .
MazurXIII pisze:W rodzinie o tradycjach prawniczych,więc kulą w płot synku
Synkiem twoim nie jestem i nie mam zamiaru być . W rodzinie o tradycjach prawniczych hmm...
Z twojego sformułowania , że wybitni są radcami , wnioskuję że takowych masz w rodzinie . Intryguje mnie tylko pejoratywne nastawienie wobec pracowników wymiaru sprawiedliwości . Ja mam zamiar iść na aplikacje ogólną a za kretyna pozbawionego ambicji się nie uważam . Intryguje mnie jeszcze jedna rzecz mówisz że znasz wszystko od kuchni ale sam nie napisałeś że jesteś prawnikiem .
MazurXIII pisze: Na Radce i Adwokata jest taki sam egzam

Zawodowy też? :roll:
Nie radcowski nie ma zadania z pisania apelacji w sprawie karnej . Ale materiałowo to samo
MazurXIII pisze:Poza tym z tego co się orientuję mamy wdrażaną jakąś nowelę prawa o adwokaturze (np.tylko pisemny egzamin zawodowy :haha: ),więc nie martw się - może jeszcze się załapiesz :)
Już jest tylko pisemny

MazurXIII pisze: i komornik .

Większość komorników to relikty komunizmu,którzy nie mają ŻADNEGO wykształcenia w tym kierunku (relatywnie niedawno zmieniły się przepisy,które naprawiają to 'przeoczenie',ale mogę się mylić),z czego również zdajesz sobie sprawę...
Polecam stronę Krajowej Rady Komorniczej , zobacz sobie skład . Śmiem twierdzić że ok. 60-70 % w komunie mogło co najwyżej kończyć studia . Wiadomo że w każdej klice będą osoby tkwiące w poprzednim systemie ale nie generalizowałbym. Czy większość nie ma żadnego wykształcenia nie wiem . Ale naprawdę mega generalizujesz :)
Przecież wiadomo że problem taki prosty nie jest , jakby było to tak oczywiste to by ich dawno wyjebali .
MazurXIII pisze: Adwokaci sa angażowani w sprawy karne maści różnej a radcy nie . Cała różnica

DUŻA RÓŻNICA,specjalizacja w prawie gospodarczym (naturalne dla RP)
Ja znam też świetnych adwokatów , których konikiem jest gospodarcze . Znam tez RP , który lubuje sie wył. w rozwodach a za gospodarcze się nie tyka .
MazurXIII pisze:podążasz za moim tokiem rozumowania?
Podążam ale nie do końca się z nim zgadzam :)
MazurXIII pisze:(znasz jakiegoś biednego radcę prawnego?a adwokata?No właśnie...).
No weź nie wylatuj z takim tekstem . Oczywiście , że znam i takich i takich . Nie ma zasady że RP jest dziany . Jak jest dobry w tym co robi to niech sie rozbija Ferrari i posuwa modelki . Wiesz dobrze , że jakby samo zostanie RP gwarantowało sukces życiowy to nikt by nie szedł nigdzie indziej .

Pozdro . To jest w sumie topic Widzewa , więc możemy się przenieść na priv z rozmowa . Peace .

Wróć do „Polska”