Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 25 lip 2009, 16:44

Mnie też wydaje się co najmniej dziwnym pomysłem pozbywanie się zawodnika, który w minionym sezonie robił grę Realowi i był najjaśniejszym punktem. Jednak Królewscy konsekwentnie będą dążyli do pozyskania Ribery'ego, jak nie teraz to za rok, co oznacza że dla Robbena nie będzie miejsca w drużynie. Co do kwoty odstępnego, sądzę że nie byłoby problemu z dogadaniem się stron i cena oscylowałaby wokół okrągłych 30 milionów euro.
W przypadku Sneijdera, jest tak uniwersalnym pomocnikiem, że da sobie radę na każdej pozycji w tej formacji, więc na playmakerze widziałbym go jak najbardziej. Podobnie Van der Vaart, ale optowałbym mimo wszystko za tym pierwszym. Po prostu bardziej mnie przekonuje jego profesjonalne podejście do zawodu.
Po wielkich zakupach w Realu przyjdzie pora na wyprzedaż i żal z tego nie skorzystać, bo ceny będą przystępne i negocjowalne, gdyż Królewskim będzie zapewne zależało na zmniejszeniu nieco budżetu płacowego. Zarobki Cristiano Ronaldo czy Kaki będą horrendalne. No i będą przede wszystkim liczyć na zwrot części wpompowanych we wzmocnienia pieniędzy. Do tego nigdy nie wiadomo, kto nagle stwierdzi że potrzebuje zmiany otoczenia? Przy takiej konkurencji, jaka panuje obecnie na ofensywnych pozycjach w Realu, wszystko jest możliwe.

Wróć do „Włochy”