Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 28 lip 2009, 0:55

Kwestia Ibrahimovicia jest jasna i klarowna. Najemników to można szukać w meksykańskich dzielnicach jak się chce kogoś pozbyć. Oczywiście lojalny to również słowo mijające się z prawdą i Szwed jest gdzieś pośrodku tych terminów. Ja nazwałbym go raczej karierowiczem. Zauważcie że jego rozwój cały czas idzie w górę. Ajax - Juventus (do calciopoli) - Inter - Barcelona. Progres jak w mordę strzelił i widać tu że właściwie kieruje swoją karierą, którą pewnie ukoronuje sukcesem większym niż scudetto z Interem. Co do jego odejścia z Juve, to naprawdę nie rozumiem niektórych ich fanów mających mu za złe iż odszedł do Interu. Był wtedy młody i rok spędzony w Serie B mógłby się wydatnie odbić na jego karierze. Taka dziura w życiorysie. Zobaczcie że po waszej degradacji w klubie zostali Buffon, Camoranesi, Nedved, Del Piero czy Trezeguet. Piłkarze którzy już wiele osiądnęli i nie byli tak głodni sukcesów jak Zlatan. Rzecz jasna weszło też w grę ich przywiązanie do barw klubowych, czego od Szweda wymagać się nie godziło. Przechodząc do Interu pozostał na topie. Zdobywał z nami wszystko co mógł poza Ligą Mistrzów i pozostał w centrum uwagi. Teraz w barwach Barcelony może dorzucić brakujące trofea do kolekcji. Ba, kto wie czy za rok lub dwa nie zdobędzie Złotej Piłki? Nikt mi nie powie że nie ma na to wystarczających umiejętności, a na plus idzie jego wiek. 28 lat to dla piłkarza szczyt formy i możliwości. Jak będzie zobaczymy, ja mu bynajmniej źle nie życzę.

Wróć do „Włochy”