Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 28 lip 2009, 17:07

Arsenalowi należy się niezły opierodol. Od dłuższego czasu każdy stostuje taryfę ulgową w stosunku do polityki transferwej Wengera. Każdy zachwycał się pionerskim pomysłem zbudowania zespołu od podstaw, z zawodników zaczynających karierę w Arsenalu, bez głośnych transferów a za to z piorunującym potencjałem. Tyle że od dłuszego czasu widać iż potencjał jest mniejszy niż się wydawało i niejeden gracz gra nie dlatego że odstaje możliwościami od przeciętnego piłkarza a dlatego że w Arsenalu jest poprostu miejsce dla młodych. Gdy się to okazało taryfa ulgowa powinna była się skończyć, tymczasem Wengerowi się upiekło i np. tłumaczono brak transferów kosztowną budową stadionu. Teraz już chyba nawet wytłumaczeń nie ma. Kadra potrzebuje wzmocnień. Brakuje graczy pewnych, którzy doprowadziliby Arsenal do sukcesów, a Arsenal zamiast ich kupować oddaje tych liderów których ma do swojego przyszego rywala! :shock: Bo biorąc pod uwagę jak na sile traci Arsenal (gdzie ten Arsenal, który dominował w squadzie z Henrym, Bergkampem, Campbellem, Piresem...) i jakich graczy ściąga Man City to już zaraz za momencik Araby będą bezpośrednim rywalem Kanonierów :roll: (oczywiście to jak wszystko się w City poukłada to jeszcze zobaczymy)
I teraz moje pytanie. Jakie wytłumaczenie ma Wenger? Kasy nie ma? Przecierz stadion się spłaci i te kredyty, które są nie powinny być problemem... Na jakąś supermegagwiazdę kasy też Wenger nie zbiera więc co? Tekstów o tym że Kolo odchodzi bo jest za dużo obrońców nie biorę nawet pod uwagę bo to szaleńcza logika :roll:

Wróć do „Anglia”