Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Enjo » 28 lip 2009, 20:12

Michał M pisze:Obstawiam Butta, bo on grał praktycznie zawsze w teamie A. Rensing jak widać, nie przekonał van Gaala i jeśli tak będzie dalej, to za rok pożegna się z Bayernem.
Z Buttem w bramce dobre rozwiązanie, ale krótkotrwałe.Jak wszędzie podkreślam, że nie jestem fanem talentu ( :? ) Rensinga to uważam, że powinien odejść bo Bayern to za wysokie progi dla niego.
Hans da radę w tym sezonie bronić skutecznie bramki, ale już od teraz Uli oraz Karl powinni zabiegać u włodarzy Schalke bądź Bayeru o Neurera bądź Adlera.Jeżeli można na napastnika wydać 30 baniek to na dobrej klasy bramkarza, który będzie gwarantem jakości w BL, a przede wszystkim w LM też można wydać pokaźną kwotę.
Michał M pisze:Van Gaal stawia na van Buytena i Badstubera - to będzie nasza początkowa para obrońców. Przy czym, to właśnie Badstuber zostawił jak na razie najlepsze wrażenie. W odwodzie - Demichelis i Breno.
Kolejna słaba formacja [ ocen dokonuję patrząc pok kontem LM, a nie BL ].Uważam, że młody wraz z Belgiem dadzą radę w lidze, ale jestem przekonany, że w Lidze Mistrzów będą kręceni przez napastników Interu, Barcelony czy United.O Demichelisu nie wspominam bo jak go ostatnio widziałem to jest w katastrofalnej formie i po prostu nie nadaje się na dzisiaj do jedenastki Bawarczyków.Breno ok bo jest jeszcze młody, ale moim zdaniem konieczne duże wzmocnienie na tą pozycje.
Michał M pisze:Po Lellu i Goerlitzu nic się nie spodziewam,
Ja też jakoś w nich nie wierzę, a opcja z Pjanicem, który ewidentnie ma predyspozycje ofensywne nie podoba mi się.Moim zdaniem tutaj też jest konieczne wzmocnienie.

O pomoc to jestem spokojny bo jeżeli mamy grać z DM jako Tymo z przodu Ribery, zaś po bokach Bastian bądź Altintop, zaś z lewej widziałbym Olica, którego uwielbiam jako piłkarza.Waleczny, agresywny, nie ma straconych piłek, a przede wszystkim skuteczny.Automatycznie zwalnia się miejsce w ataku gdzie może zagrać Klose z Gomezem.

Z przodu kłopot bogactwa, raczej ława dla Toniego, fajnie, że jest Mueller,liczę na duet reprezentantów Niemiec.

Podsumowując - jeszcze dużo pracy czeka menadżerów w tym okienku transferowym bo nie sztuką jest kupić jednego gracza za 30 mln, a sztuka jest za tą kwotę wzmocnić zespół w wyżej wymienionych formacjach.

Wróć do „Niemcy”