Jakie są Twoje odczucia po wczorajszej prezentacji na Camp Nou?
Poniedziałek to był dzień pełen wrażeń. Najpierw badania lekarskie, a następnie po posiłku podpisałem umowę, która uszczęśliwiła bardzo wiele osób. Później nastał moment prezentacji. Ciężko opisać słowami to co czułem. To były emocje, które nie opiszą żadne słowa. Trzeba tam być, by zrozumieć jakie towarzyszyło mi uczucie.
Czy byłeś odrobinę zdenerwowany przed wyjściem na murawę boiska?
Tak, byłem trochę zdenerwowany. Przede wszystkim dlatego, że wiedziałem jak wielu kibiców tam na mnie czeka. Zwykle jestem dość zrelaksowany i spokojny, jednak tutaj było zupełnie inaczej, ponieważ spełniło się moje marzenie. Zawsze pragnąłem tutaj przyjechać. Właśnie tutaj zawsze chciałem grać. Zawarłem umowę z prezydentem Morattim, że jedynym klubem, do którego mogę odejść jest Barcelona. Poprosiłem go, aby inne drużyny chcące mnie pozyskać otrzymały negatywną odpowiedz bez względu na wszystko. Przyjście tutaj to dla mnie wyjątkowe uczucie. Przejście z Malmö do Ajaxu było dobre, byłem szczęśliwy. Transfer z Ajaxu do Juventusu był ważnym krokiem naprzód, ale emocje nie towarzyszyły mi żadne. Przejście z Juventusu do Interu także było ważnym faktem w mojej karierze, ale moje nastawienie emocjonalne się nie zmieniło. Teraz jest zupełnie inaczej... Ten transfer mnie poruszył, spełnił moje marzenia. To było widoczne wczoraj, ponieważ byłem stremowany, bardzo zdenerwowany.