Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 29 lip 2009, 8:53

Salas11 pisze:Kroos jest chyba najbardziej utalentowanym Niemcem młodego pokolenia i pora żeby zaczął już łapać doświadczenie.
Trudno powiedzieć czy jest najbardziej utalentowanym - jest np. Oezil z Werderu, ktorego widzę na tym samym przynajmniej poziomie (i nie miałbym nic przeciwko temu, żeby zagrał kiedyś w Bayernie :) ). A doświadczenie Kroos lepsze złapie w Leverkusen, gdzie póki co Heynckes widzi go w pierwszym składzie.
Akarin pisze:Michał, ja spodziewam się Prancjica na lewej obronie :wink:
No też bym chyba tam go widział, mimo, że tak jak wspomina EnJoy's, byłaby to dość ofensywna opcja. Jednak, mając ofensywnych bocznych obrońców (Lahm i Pranjic), a nieco defensywnie ustawione "ósemki" (van Bommel/Altintop i Schweinsteiger) można spokojnie sobie na to pozwolić. Wolę w każdym razie Pranjicia na tej pozycji niż Braafheida (ten na razie w ogóle mnie nie przekonuje).
EnJoy's pisze:Hans da radę w tym sezonie bronić skutecznie bramki, ale już od teraz Uli oraz Karl powinni zabiegać u włodarzy Schalke bądź Bayeru o Neurera bądź Adlera.
Myślę, że zależy im bardziej na Neuerze. Jakby chcieli Adlera, to wyłożyliby za niego kasę, którą ma zapisaną w klauzuli odstępnego i Leverkusen nic by nie mogło zrobić, podobnie jak Stuttgart z Gomezem (Adler przyznał niedawno, że ma tą klauzulę). Były pogłoski, że i Neuer ma taką klauzulę, obowiązującą jednak od 2010 r. Jeśli to prawda, to na bank przyjdzie do nas za rok. Jeśli nie, to chyba nasi włodarze liczą, że Magath wyłoży się z Schalke w pierwszym sezonie (tj. nie awansuje do pucharów) i Schalke będzie potrzebowało kasy na wzmocnienia - i wtedy wkroczymy my z ofertą za Neuera :D :D Myślę, że tak czy inaczej, za rok przyjdzie do nas klasowy bramkarz. Butt na ten sezon jeszcze wystarczy, tu się absolutnie zgadzam.
EnJoy's pisze:Kolejna słaba formacja [ ocen dokonuję patrząc pok kontem LM, a nie BL ].Uważam, że młody wraz z Belgiem dadzą radę w lidze, ale jestem przekonany, że w Lidze Mistrzów będą kręceni przez napastników Interu, Barcelony czy United.
Tyle, że van Gaal chyba w tym sezonie nie przywiązuje większej uwagi do LM (poza wyjściem z grupy, na co stać nas przy każdym układzie obrony :wink: ). Jego celem jest budowa drużyny, a tego nie zrobi w 3-4 tygodnie, lecz raczej w 3-4 miesiące. Dlatego nastawiałbym się na sezon częściowo przejściowy (częściowo, bo mistrzostwo trzeba odzyskać i nasz holenderski trener doskonale sobie zdaje z tego sprawę) i eksperymentowanie ze składem.
EnJoy's pisze:Ja też jakoś w nich nie wierzę, a opcja z Pjanicem, który ewidentnie ma predyspozycje ofensywne nie podoba mi się.Moim zdaniem tutaj też jest konieczne wzmocnienie.
Najchętniej bym widział nowego prawego obrońcę , a Lahma z powrotem na lewej. Ale czy to nastąpi :?:
EnJoy's pisze:Podsumowując - jeszcze dużo pracy czeka menadżerów w tym okienku transferowym bo nie sztuką jest kupić jednego gracza za 30 mln, a sztuka jest za tą kwotę wzmocnić zespół w wyżej wymienionych formacjach.
Ba, tyle, że tak Hoeness (zwłaszcza on) jak i ostatnio Nerlinger twierdzą uparcie, że kadrę już mamy i wzmocnienia nie są potrzebne. Żeby potem nie było płaczu jak po tym sezonie...(przypomnę tylko ostatnie okienko - przyszli Butt, Oddo i Borowski, z których został już tylko Butt, a i on nie jest jakimś graczem na dłuższą metę...). Zakup Gomeza miał charakter inwestycji na przyszłość i był transferem prestiżowym (młody Niemiec, najbardziej utalentowany na swojej pozycji, co by nie mówić, mogący stanowić naszą szpicę przez ładnych najbliższych kilka lat). Faktycznie nie był sztuką, bo wykorzystaliśmy klauzulę, z drugiej strony, trzeba jednak najpierw te 30 baniek mieć :wink: W końcu żadna inna ekipa BL na wydanie tylu pieniędzy nie mogłaby sobie pozwolić (i tu możemy podziękować Hoenessowi za sprawne zarządzanie 8) ).

Wróć do „Niemcy”