Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post autor: Salas11 » 29 lip 2009, 13:21

Też mam nieodparte wrażenie że w tym sezonie Chelsea przełamie hegemonię ManU. Diabły bez Ronaldo nie będą już tak groźne. The Blues trzymają skład i to im pewnie zaprocentuje. Choć ich nie trawię odkąd przyszedł Abramowicz z petrodolarami, to jednak muszę postawić jako głównego faworyta do zwycięstwa. Liverpool pewnie jak zwykle będzie chciał, ale nie będzie mógł. Jeśli stracą Xabiego, wydatnie osłabią środek pola. Arsenalowi zawsze dobrze życzyłem, ale zbyt się osłabiają aby walczyć o mistrza i pierwsza czwórka w nadchodzącym sezonie powinna być osiągnięta, aczkolwiek niekoniecznie, bo konkurencja urosła w siłę. Citizens nakupowali piłkarzy tak jak przypuszczałem, ale zanim oni się zgrają minie sporo czasu, więc nie mają szans, choć groźni oczywiście będą. Z osobistych sympatii bardzo liczę że Aston Villa mocno namiesza, jeśli trafią z formą to i o Ligę Mistrzów powalczą. Niewiadomo jak kolejny arabski twór Portsmouth... Oni i bez tego byli silni w zeszłym sezonie. Tottenham może też zaskoczyć, mają coś do udowodnienia. No i Everton, ale coś mi się wydaje że reszta wypchnie ich z czołowych lokat.

Wróć do „Anglia”