Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Salas11 » 29 lip 2009, 16:13

Może powoli wychodzi moje uwielbienie do ofensywnej piłki, a może to chęć zobaczenia Interu w nowym świetle. Nie zrozumcie mnie źle, jestem dumny że moja drużyna zdominowała krajowe rozgrywki po 18 latach indolencji. Nie znoszę o tym mówić, bo wiem że większość fanów Milanu i Juventusu lubi gdy kibic Interu porusza ten temat. Nerazzurri mimo dominacji nie wyrobili sobie określonego stylu gry. Patrząc na Barcelonę, ManU, Liverpool, Chelsea, Arsenal czy nawet Milan, myślę: oni grają tak tak i tak. Patrząc na Inter nie mogę tak pomyśleć. I tu wierzę w trenerski potencjał Mourinho. Nałoży schemat, który wsiąknie w drużynę. Podwaliny czegoś, co przetrwa latami. Nie jest tajemnicą że Portugalczyk nie będzie trenował Interu całe życie, a na chwilę obecną jest najlepszą rzeczą jaka mogła spotkać naszą drużynę w ostatnich latach. Już rok temu przemknęła mi przez głowę myśl. Jose Mourinho = Helenio Herrera. Nie zgodzę się z niektórymi którzy twierdzą że skoro dana taktyka była skuteczna w minionym sezonie to trzeba się jej trzymać. Nie! Zawsze trzeba szukać czegoś nowego. Tak samo jak nie można stwierdzić że już ma się skład. Nic dobrego z tego by nie wyniknęło.

Wróć do „Włochy”