Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 30 lip 2009, 8:08

emdżej pisze:Co tu taka cisza po meczu z Milanem?
No wiesz, niektórzy rano wstają do pracy i nie siedzą po nocach na forum, żeby jarac się meczami towarzyskimi :)
emdżej pisze:a także krótki występ Sene. Choć w przypadku tego drugiego to pewnie jeden z większych przebłysków, ale chętnie dowiem się od was czegoś więcej o tym piłkarzu.
Sene - aż tak super nie zagrał (np. zmarnował swoim zbyt silnym podaniem do Pranjicia jedną z lepiej zapowiadających się akcji), choć fakt, że wgniótł tego całego Onyewu (czy jak mu tam :P ) w ziemię. Jak chcesz wiedzieć, to ma 23 lata i - uwaga - nie ma nawet podstawowego miejsca w składzie rezerw Bayernu :lol: Ale ostatnio (bodajże we wtorek) strzelił gola dla tychże rezerw wchodząc jako joker no i pewnie van Gaal, przy obecnych kontuzjach Toniego, Olicia i grypie Klose postanowił wziąć go na turniej :wink:
Killerbean pisze:Grunt , żeby Bawarczycy nie popadli w zachwyt .
Sądząc po wypowiedziach pomeczowych, to każdy zdaje sobie sprawę z tego, że wynik był nieco za wysoki, a Milan raczej przemęczony (w kość dała im przede wszystkim podróź do i z USA). Co nie zmienia faktu, że zagraliśmy ładną dla oka, szybką i kombinacyjną piłkę. Takiego Bayernu za Klinsmanna to nie widziałem.
Salas11 pisze: Tak czy inaczej widać rękę Van Gaala, drużyna gra inaczej, nie boją sie gry kombinacyjnej i co najważniejsze wychodzi im to nienagannie.
Nic dodać nic ująć.

Małe podsumowanie tego co widziałem:

Bramka - Butt mnie zawiódł. Momentami strasznie niepewny, a przy bramce po prostu katastrofa. Jak dzisiaj Rensing się wykaże, to może odbić miejsce w bramce. Tak czy inaczej, nowy bramkarz bardziej niż potrzebny.
Obrona - fantastyczny Lahm, dość pewny Badstuber (chyba tylko jeden większy błąd w 2 połowie, ale w miarę daleko od bramki, więc ok). Van Buyten - nie wiem czemu on gra w 1 składzie, skoro van Gaal chce, żeby obrońcy wprowadzali piłke do gry. Lepszy w tym elemencie jest jednak Micho. Braafheid - dobry w defensywie, ale w ofensywie dość słabo. W meczach, w których to my będziemy musieli grać, a nie bronić się (czyli większość spotkań w BL) widziałbym na lewej obronie jednak Pranjicia (naprawdę świetny występ Chorwata wczoraj).
Pomoc - ustawienie z jakim zaczęliśmy 2 połowę chyba najbardziej optymalne w tej chwili, chociaż oczywiście Pranjic w 1 połowie grając w pomocy zagrał równie świetnie jak w 2 na lewej obronie. Bastian rzeczywiście dostał powera, jak zobaczył, że miejsce w 1 składzie jest zagrożone (świetna indywidualna akcja przy bramce). Z drugiej strony b. zaangażowany Hamit, do pełni szczęścia zabrakło mu bramki. Van Bommel póki co przed Tymoszczukiem, ale w perspektywie widzę jednak bardziej Ukraińca - van Bommel jest za wolny i to może się zemścić z lepszymi przeciwnikami. Tymo co prawda nie zachwycił, ale widać, że prawa pomoc to nie jest pozycja dla niego, prawie co chwila wchodził do środka. Trochę szkoda, że van Gaal go tam wystawia, a w środku daje (nie wiadomo na jaką cholerę) szansę Ottlowi, który i tak będzie grzał ławę lub siedział na trybunach.
W ofensywie - b. dobrze Sosa (o dziwo) - potrafił (np. w przeciwieństwie do Francka) dość skutecznie odbierać piłkę. Znakomita akcja przy pierwszej bramce (jego główna zasługa). Baumjohann trochę słabiej, ale na jokera dość ok.
Atak - fantastyczny występ Muellera. Jeszcze trochę i to on będzie napastnikiem nr 4, a Toni chyba faktycznie pójdzie w odstawkę. Gomez również dynamiczny, ale bez szczęścia przy oddawaniu strzałów. Jednak cała formacja ataku (łącznie z amatorem Sene) zasługuje na spore pochwały. Zwłaszcza wobec aktualnych osłabień w tej formacji.

Dzisiaj może być ciekawie - silniejszy aktualnie przeciwnik, a na dodatek z pewnością zagra więcej rezerwowych. Ale jestem dobrze nastrojony na początek sezonu, myślałem, że będzie gorzej w obecnej chwili.

Wróć do „Niemcy”