Re: Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Re: Valencia CF (zbiorczy)

Post autor: Sammyy » 01 sie 2009, 11:20

Oby te ciągłe newsy o niewypłacalności Delport się potwierdziły w rzeczywistości. Nie chcę w klubie żadnych szemranych inwestorów, o których więcej nie wiadomo niż wiadomo. Już zdecydowanie wolę to co było przez ostatni czas w klubie, nawet gdyby to oznaczało odejście Villy (tyle, że jego pewnie nigdzie już nie będą chcieli. Znaczy taka Chelsea być może, ale David chce zostać w Hiszpanii). Z góry zaznaczę, że o Silve się nie martwię bo ciągle powtarza, że zostaje u nas. Zresztą z tego co zarząd mówi nawet żadne kluby o niego nie pytały.

Ciekawy jestem jak będzie wyglądał sierpień. 14 września dopiero będzie zebranie udziałowców, do tego momentu pewnie nikt nic nie spieprzy. Potem zobaczymy, niby ma być odwołanie zarządu i wybranie nowego. Ciekawe w jakim stopniu uzależnione jest to od Delport ? W sumie to przy tym klubie nie ma nic pewnego...

Okienko transferowe osobiście mi ciężko ocenić. Przyszedł Mathieu (free) w miejsce Morettiego (Genoa 4 mln.) co jest zmianą na plus, chociaż można mieć pretensje o cenę za Włocha, ale że się targować nie umiemy to wiadomo od dawna (tylko nie wyjeżdżać mi z Villą, bo Delport już pokazało jak to wyglądało).
Dealbert (free) przyszedł w miejsce Albiola (Real 15 mln.) i to wiadomo, że zmiana na plus nie jest. Szkoda Raula bo to jeden z moich ulubionych zawodników, wychowanek klubu, nigdy nie było z nim problemów, zawsze powtarzał przywiązanie do klubu... największy żal można mieć o to, że klub go sprzedał na siłę, tym bardziej za takie pieniądze.

Prawa obrona wzmocniona przez Bruno Saltora, ciekawe co teraz z Miguelem ? Wiele się mówiło, że ma odejść po sezonie, a tymczasem chyba nie ma chętnych. Dziwne o tyle, że pewnie za 5 mln. by się go wyrwało. Płakał jednak nie będę, dwóch niezłych prawych obrońców się przyda, już dawno ta pozycja nie była tak mocno obsadzona (jak to brzmi :haha: ).

Zmiany nastąpiły także w bramce, sprowadzono Moyę (z którym osobiście wiążę spore nadzieje) który ma być zmiennikiem Cesara i dopiero za rok po aklimatyzacji zostać bramkarzem nr 1. Wypożyczono natomiast Renana do Xerez oraz Guaitę do Recre.

Z wypożyczeń wrócili Alba, których chyba będzie włączony do pierwszego zespołu jako zmiennik Maty oraz Zigić. Ciekawe czy Serb pokaże się w końcu z dobrej strony. W meczu z Werderem uratował nam dupę strzelając 2 bramki dzięki czemu skończyło się 2:2 chociaż już do przerwy 2:0 :/
Ponadto wrócił Banega i chyba ku zaskoczeniu wszystkich zostanie w zespole, w sparingach dostaje szanse, a i chętnych na niego nie ma. Niech udowodni, że ma talent.
David Navarro i Miku być może także dostaną swoje szanse, natomiast Montoro i Ignacio pewnie pójdą na przemiał.

Pozbyto się też balastu, rozwiązano kontrakt z Edu, nie przedłużono z El Moro (on zarabiał chyba tylko mniej od Villi oO), ponadto odeszli Curro Torres, Hugo Viana, Butelle oficjalnie w Lille i Sunny w Betisie.

Kadra na tę chwilę prezentuje się mniej więcej tak:
Cesar, Moya, 3 GK Mestalla, Bruno, Miguel, Maduro, Marchena, Alexis, Dealbert, Navarro, Del Horno, Carleto, Mathieu, Albelda, Baraja, Banega, Fernandes, Ignacio, Montoro, Pablo, Joaquin, Mata, Vicente, Alba, Olcina, Silva, Michel, Zigic, Villa, Miku.

Spodziewam się odejścia jednego ze stoperów (Maduro/Navarro) bo 5 nam nie jest potrzebnych, lewego obrońcy (Carleto, Del Horno) bo 3 też nie jest potrzebnych, dwóch środkowych defensywnych (Ignacio i Montoro pewnie) bo 6 na 2 miejsca to też sporo, lewoskrzydłowego (tutaj nie mam pojęcia, Vicente, Mata, Alba i Olcina... dwóch ostatnich pojechało do Ermelo i grało w sparingach. Olcina być może wróci do Mestally, ale 3 to i tak za dużo nawet przy łamiącym się Vicente). Ciekawe też czy Miku zostanie.

Ciekawe też jakim systemem będziemy grali, tutaj może być różnie. W Ermelo testowane było głównie 442, ale co z Silvą wtedy(?), bo z kolei jak zagramy 451 to nie ma miejsca na Zigicia.
Piłkarzy raczej mamy pod 4-2-3-1: Cesar, Bruno, Marchena, Alexis, Mathieu, Albelda/Banega, Baraja/Fernandes, Mata, Silva, Pablo, Villa

Wszystko pewnie wyjdzie w sparingach gdy cała kadra będzie do dyspozycji.

Troszkę chaotyczne to wyszło... za dużo rzeczy na raz chciałem chyba umiescić ^^

Wróć do „Hiszpania”