Od samego początku była mowa o tym, że to inwestycja na przyszłość a nie zawodnik na teraz. Co nie zmienia faktu, że cena była wysoka a co za tym idzie również oczekiwania. Póki co nie sprostał, ale powtórzę raz jeszcze. Cena nie może wpływać na ilość minut spędzonych na murawie. To oczywiste i nie ma tutaj z czym polemizować.Sammyy pisze:Skoro kosztował 16 mln. to można się było spodziewać, że pewien dobry poziom reprezentuje.
Rzeczywiście tak było. Caceres grał bardzo mało nawet kiedy były ku temu dobre okazje. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że trener musiał mieć jakieś poważne powody, aby na niego nie stawiać.Sammyy pisze:Źle się wyraziłem. Chodziło mi o środek obrony gdzie przez cały niemal sezon graliście 3 zawodnikami (na zmianę Puyolem, Pique i Marquezem).
Kiedy odejdzie? Teraz? Na pewno nie odejdzie ani w tym okienku ani w zimie. Guardiola chciał szerszy skład a nie węższy.Sammyy pisze:Zakładając, że ktoś na środek obrony przyjdzie to imo Henrique odejdzie.
Różnica między 22 mln a 30 mln jest naprawdę duża. Zwłaszcza, że to była nasza ostateczna (najwyższa oferta). Dodatkowo zawodnik ten podobno imponuje Guardioli i był jego faworytem więc pewnie skłonni byliśmy zapłacić nieco więcej, aby go sprowadzić.Sammyy pisze:Kto to tam wie. Dajecie ponoć 22 mln
Tak czy inaczej powtórzę raz jeszcze, że ja również nie jestem zwolennikiem sprowadzania kolejnego obrońcy za duże pieniądze. Nie wytłumaczę Ci sensu takiego działania bo tego sensu za bardzo nie dostrzegam. Jak dla mnie tym dodatkowym obrońcą może być nawet Muniesa pod warunkiem, że od czasu do czasu dostanie szanse gry. Siedząc bez przerwy na ławce raczej nie będzie należycie przygotowany do zastąpienia kogokolwiek w sytuacji awaryjnej. Tyle tylko, że Muniesa jest z rocznika '92 a więc jest baaardzo młody. Być może jednak za młody i dlatego chcemy jednak kogoś sprowadzić. Zwłaszcza, że Milito prawie na pewno nie wróci do gry.
[EDIT]
Tak sobie jeszcze pomyślałem, że być może pod nieobecność Keity i Toure nastąpi przesunięcie do przodu (na pozycję DM-a) Pique albo Marqueza. Wtedy zwolni się dodatkowe miejsce na środku obrony. To możliwe bo transfer Polusena jest jednak wykluczony a Benitez nie puści Mascherano bo odchodzi Xabi Alonso.