Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: fieldy » 04 sie 2009, 13:58

Nebula RN pisze:Myśle, stawianie Arsenalu wyżej od Milanu do spore nadużycie, wręcz śmieszność. (...) Milan się osłabił, ale to klub z natury skazany na wygrywanie i szybko wróci na zasłużone miejsce. Jestem się z Tobą gotów założyć, że Milan w najbliższych 5 latach osiągnie więcej niż Arsenal, nie wspominając ostatnich 5, 10, 15 lat.
Ja nie twierdzę, że Arsenal w najbliższych latach wygra więcej niż Milan. Gdzieś to wyczytał ? Mówię jedynie, że na chwilę obecną wyglądacie słabiej. Pozbyliście się najlepszego piłkarza, odszedł doświadczony trener. Oddaliście do Bordeaux piłkarza, który mógłby stanowić o waszej sile, podczas gdy nie ma Kaki. Maldini zakończył karierę. W drużynie zostali starzy piłkarze, którzy kiedyś byli wielcy, ale już nie są - Pirlo, Ronnie, Seedorf ... na ławce trenerskiej usiadł koleś, który chyba nigdy jako trener nie pracował. Nie wygląda to dobrze [podobnie zresztą jak w Arsenalu]. Dlatego uważam, że na chwilę obecną nie macie wielkich szans na wygranie w LM. I biorąc pod uwagę Arsenal i to wszystko o czym pisałem wyżej, uważam że to Kanonierzy mają większe szanse by POWALCZYĆ w LM o dobry wynik. Bo ja patrzę na poprzednie 2-3 lata, nie na ostatnie 20. Nie wspominam o finale LM, bo tych piłkarzy już w Arsenalu nie ma. Są ci, którzy ostatnio do 1/2 finału doszli i teraz mają szanse powtórzyć ten wynik. Milanu nie widzę w najbliższej edycji w 1/2 finału - sorry.

Jak już się okienko zamknie, to mogę się zastanowić nad zakładem, ale trochę innym - kto osiągnie lepszy wynik w najbliższym sezonie. Kto zajmie lepsze miejsce w lidze, albo kto zajdzie dalej w LM. Na 5 lat nie ma sensu się zakładać, bo nie wiadomo czy w ogóle dożyjemy ;)
Eto'o w Interze. A Ibra w Barcie :D
chodziło o poprzedni sezon, gdy Barca pozbyła się Ronniego i Rijkaarda, a mimo to miała znakomity sezon. Tylko, że w Barcie zostało mnóstwo znakomitych piłkarzy, w przeciwieństwie do obecnego Milanu. Dlatego to porównanie nie ma najmniejszego sensu.

Ktoś widzi Milan w najbliższym sezonie z podwójną/potrójną koroną ? :lol: błagam was :lol:

Wróć do „Włochy”